☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op smart starter kits!

GPS trackers

GPS trackers

Over GPS trackers

Een GPS tracker kan je gebruiken om de locatie van jouw bezittingen, kinderen, ouderen en hulpbehoevenden of huisdieren te zien.

  • Steeds populairder: Ook om de locatie van bagage op het vliegveld te zien
  • GPS dekking kan verschillen (heel Europa, hele wereld)
  • GPS tracker voor de hond of kat (veilig gevoel bij bijv. vuurwerkangst)
  • GPS tracker voor personen in de vorm van een horloge
  • GPS trackers met of zonder maandelijks abonnement

Top GPS trackers

€31,49
€49,99
Bol.com
€99,95
Coolblue.nl
€115,00
Coolblue.nl

Alle GPS trackers bekijken

De GPS trackers die hieronder zijn weergegeven staan gesorteerd van hoogste aantal sterren beoordeling tot laagste aantal sterren beoordeling.


Alle GPS tracker artikelen


Wat zijn GPS trackers?

Met een GPS tracker kan je de locatie van een persoon, een dier of een voorwerp zien. Dit kan verschillende voordelen hebben. Uiteraard gaan wij zo dieper in op de voordelen van het gebruik van GPS trackers. De afgelopen jaren zijn de GPS trackers steeds populairder geworden. In de periode dat er veel bagage kwijtraakte op vliegvelden zoals Schiphol waardoor mensen soms zelfs zelf moesten zoeken naar hun tassen en koffers werden er steeds meer GPS trackers aangeschaft. Hierdoor konden reizigers een stuk sneller hun bagage weer terugvinden. Trackers kan je echter op veel verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld om te zien waar jouw huisdier zich bevindt.

Een GPS tracker voor jouw huisdier

Naast de GPS tracker voor voorwerpen en personen bestaat er ook een tracker om de locatie van jouw huisdier te kunnen bekijken. Je ziet dan precies waar jouw huisdier zich bevindt. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een tracker handig kan zijn bij een huisdier. Zowel honden als katten kunnen in de maanden voor oud en nieuw last hebben van vuurwerk. Wanneer ze schrikken en in blinde paniek wegvluchten is het fijn als je de precieze locatie kan zien. Ook wanneer jouw hond angstig is of misschien jachtinstinct heeft is het fijn om een tracker om te doen. Op die manier kan je jouw hond met een gerust gevoel (op veilige plekken) los laten lopen. Loopt jouw kat veel buiten? Dan is het fijn dat je op deze manier toch een oogje in het zeil kan houden.

Een kat met een GPS tracker aan een halsband

Tip: Eén van de meest bekende trackers voor huisdieren is de Tractive tracker voor honden en katten. Naast de aanschaf van de tracker sluit je ook een abonnement af. Je kan hiermee zeer precies zien waar jouw huisdier zich bevindt.

Tracker voor personen

Naast trackers voor huisdieren en voor waardevolle producten heb je ook trackers voor personen. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een tracker voor personen een meerwaarde kan bieden. Vaak wordt deze tracker gebruikt bij kinderen, ouderen en hulpbehoevenden. Deze GPS trackers worden vaak verkocht in de vorm van een horloge. Zo kan je een veilige zone instellen en krijg je een melding als de persoon uit deze zone gaat. Ook zit er op het horloge voor senioren een “noodknop”. Wanneer de drager hier op drukt worden bepaalde contactpersonen op de hoogte gebracht. Het horloge wordt bijvoorbeeld gebruikt door personen met (beginnende) dementie die soms de weg naar huis niet meer weten. Of er is met behulp van het horloge een goede aansluiting op de zorgcentrale bij hulpbehoevenden. In de onderstaande video zie je hoe de tracker voor kinderen gebruikt kan worden.

GPS tracker gebruiken voor voorwerpen

Een GPS tracker voor voorwerpen wordt bijvoorbeeld bevestigd aan bagage, zoals een koffer. Zo vind je jouw bagage makkelijk terug op (bijvoorbeeld) het vliegveld. Ook worden deze GPS trackers gebruikt om altijd te kunnen zien waar jouw auto, motor, brommer, fiets of bijvoorbeeld camper zich bevindt. Dit is ook handig wanneer jouw voertuig gestolen wordt.

Veelgestelde vragen over GPS trackers

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over GPS trackers. Heb je na het lezen van de vragen en antwoorden nog andere vragen? Laat het ons dan weten!

Hoe werkt een GPS tracker?

Met een GPS tracker kan je een locatie van een persoon, voorwerp of dier zien via een app op jouw smartphone. De nauwkeurigheid van de locatiebepaling kan per tracker verschillen. Bij sommige trackers heb je een abonnement nodig. Ook of en hoe je de tracker kan opladen verschilt per model.

Welke GPS tracker is de beste tracker voor jouw hond?

Op dit moment is de meest populaire tracker voor huisdieren zoals een kat of hond, de Tractive GPS tracker. Je schaft zelf de tracker aan (die verkrijgbaar is in meerdere kleuren) Deze bevestig je aan de halsband of aan het tuig. De locatiebepalingen zijn zeer nauwkeurig te bekijken via de bijbehorende app. Naast de tracker sluit je ook een abonnement af.

Welke tracker kan ik gebruiken om mijn koffer terug te kunnen vinden?

Trackers die vaak gebruikt worden in/aan koffers zijn bijvoorbeeld de Apple AirTag, de Spotter GPS tracker en de SmartTag van Samsung. Dit zijn slechts enkele van de trackers die je hiervoor kunt gebruiken.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.