☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op smart starter kits!

Robotstofzuiger

Robotstofzuigers

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger zorgt voor een schone vloer, ook als je niet thuis bent

Over robotstofzuigers

Een robotstofzuiger is een slimme hulp in het huishouden.

  • Zorgt dat de vloer netjes en schoon blijft
  • Gaat zijn gang, ook als je niet thuis bent
  • Sommige modellen brengen je huis in kaart
  • Topmodellen legen zichzelf in een afvalstation zoals de Roomba i7+
  • Er zijn ook modellen die zowel dweilen als stofzuigen, zoals de Eziclean X550 en Eufy RoboVac X8

Top robotstofzuigers

€399,00
Coolblue.nl
€799,00
Coolblue.nl
€1.131,59
Bol.com

Alle robotstofzuigers bekijken

De slimme stofzuigers staan gesorteerd van best beoordeeld tot minst aantal sterren beoordeling.


Alle robotstofzuiger artikelen


Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een smart product in de categorie huishoudelijk. Dit apparaat – vaak rond van vorm, soms D-vormig – maakt het huis voor jou schoon. Het rijdt uit zichzelf rond in huis en zuigt stof en ander vuil van de vloer. Dit komt in een opvangbak terecht. Na het stofzuigen moet men zelf de bak legen. Echt slimme robotstofzuigers kunnen zichzelf legen in een afvalstation. Deze zijn vaak iets prijziger. Het aansturen van de robotzuiger wordt gedaan via een app. Zo maken Roomba stofzuigers gebruik van de iRobot app en de Neato stofzuigers van de MyNeato app. Ook kun je diverse modellen aansturen met spraak. Dit doe je dan via een slimme speaker. De allerslimste modellen hebben een speciale optie om het gehele huis in kaart te brengen. Erg handig, omdat de robotstofzuiger dan ook per kamer schoon kan maken. Bijvoorbeeld alleen de keuken of deurmat.

Robotstofzuiger voorbeeld
Een voorbeeld van een robotstofzuiger.

Veelgestelde vragen over robotstofzuigers

Hebben jullie de robotstofzuigers uitgetest?

Ja, de meeste apparaten die in deze cateogrie vallen hebben wij zelf uitgetest of laten uittesten. Helaas hebben wij nog niet álle robotstofzuigers kunnen testen. De populairste modellen hebben we wel uit kunnen testen. Dit zie je dan ook terug in onze review bij het product.

Welke robotzuigers raden jullie het meeste aan?

Dit hangt sterk af van jouw wensen. Wil je liever een goedkope stofzuiger, zonder al te veel slimme functies, maar wel een robotstofzuiger? Dan kies je een ander model dan een kwaliteitsstofzuiger die het huis in kaart brengt en zichzelf leegt. Je kan op deze pagina goed zien welke robots wij aanraden voor welk doel.

Welk model hebben jullie in huis?

Wij hebben zelf de Roomba i7, Roomba 980 en Braava Jet (dweilrobot) in huis als vaste schoonmaakhulp. De Roborock S7 hebben wij ook in huis gehad, maar die doet nu zijn werk bij familie!

Inhoudsopgave


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.