☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op smart starter kits!

Eufy by Anker 2K camera binnen: review met onze eerlijke mening

Eufy indoor camera 2k review

Wij hebben regelmatig honden in huis als opvanggezin. Dit zijn adoptiehonden uit het buitenland, maar soms ook uit Nederland. Op het moment van schrijven hebben wij een Galgo in huis. Een windhondenras dat in (voornamelijk) Spanje nog veel wordt misbruikt. Laatst zaten wij in ons thuiskantoor te werken en vroegen ons af wat de hond in de woonkamer zou doen op dat moment. Hoewel we al veel smart tech in huis hebben, ontbrak een camera voor binnen nog. Na kort zoeken gaven wij de voorkeur aan de Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt  beveiligingscamera voor binnen. Deze hebben we hier gekocht. Deze heeft namelijk alles wat wij verlangen voor een bewakingscamera voor indoorgebruik. Hieronder lees je onze bevindingen met de goedkope camera in een uitgebreide review.

Over de Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt

De Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt is een beveiligingscamera voor binnen. Het apparaat heeft een adviesprijs van onder de 50 euro. Via de Eufy app kan je live meekijken met de camera. Beelden kan je op slaan op een micro-sd-kaart. Deze wordt echter niet standaard meegeleverd. Natuurlijk kan je tijdens het live kijken de beelden ook direct op je telefoon opslaan en screenshots maken. Ook ontvang je via de app bewegingsmeldingen. Het grote voordeel van de camera is dat je deze kan bewegen. Dit kan zowel omhoog en omlaag als opzij. De Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt camera kan je ook goed gebruiken in het donker.

Prijzen en aanbiedingen

Wil je deze handige indoorcamera ook kopen? Bekijk dan hieronder de beste prijzen van dit moment.

Goed om te weten: Koop je direct twee of meerdere Eufy bewakingscamera’s voor binnen? Dan krijg je altijd een leuke korting bij de bovenstaande webwinkels.

Waarom hebben wij deze camera gekozen?

Deze camera hebben wij gekozen, omdat het voldoet aan onze eisen:

 • Geen abonnement nodig om volledig te kunnen gebruiken
 • Live meekijken met een app
 • Beelden direct opslaan op telefoon (van live)
 • Screenshots maken van de livebeelden
 • Melding bij beweging
 • Mogelijk om de meldingen uit te zetten
 • Camera is draaibaar, omdat wij deze gebruiken om een hond in de gaten te houden. De hond is niet altijd op dezelfde plek in de kamer.
 • Beelden opslaan op SD-kaart
 • Automatische volgfunctie

Eufy by Anker Indoor Cam review

De review hebben we opgesplitst in meerdere kopjes. We beoordelen het apparaat op de belangrijkste specificaties. Onder deze review lees je een eindconclusie met daarin onze eerlijke mening over het apparaat in het algemeen.

Eufy indoor camera 2k review sd kaart (1)

Uitpakken en installeren

De camera wordt geleverd in een stevige doos, zodat er tijdens het vervoeren niets kan gebeuren met de camera. Bij binnenkomst viel wel meteen op dat het een vrij klein pakket was. Op de een of andere manier hadden we het geheel wat groter verwacht. In de specificaties staat echter de de Eufy indoorcamera een afmeting heeft van 7,5 x 7,5 x 10,8 cm. We hadden het dus kunnen weten 😉. Eigenlijk wel fijn. De camera valt zo nauwelijks op in het interieur.

Het installeren verliep erg eenvoudig. Eigenlijk was het puur een kwestie van de Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt neerzetten op de juiste plek in huis en de stekker in het stopcontact steken. Daarna konden we beginnen met koppelen.

sale

Koppelen aan een telefoon met de app

Om de camera te kunnen gebruiken moet je de Eufy app downloaden (Android / iOS). De app heet Eufy Security en is gemaakt door het bedrijf Anker. Na het installeren hebben we in de app een account gemaakt. Dit is verplicht om de app te kunnen gebruiken. Daarna hebben we op apparaat toevoegen geklikt. Hier hebben wij aangegeven dat we de Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt willen toevoegen. Om er zeker van te zijn dat het de juiste camera is, moet je de QR-code aan de onderkant van de camera even scannen. Daarna was het apparaat al toegevoegd en klaar voor gebruik!

Wist je dat: Na het koppelen via de Eufy app, kan je de camerabeelden ook live bekijken (niet bedienen) via de browser. Dit werkte bij ons niet in Google Chrome, maar wel in Microsoft Edge. Je gaat dan naar https://mysecurity.eufylife.com/. Inloggen doe je met dezelfde gegevens als in de app. Hier kan je ook een cloud-abonnement aanschaffen, zodat je de beelden via de browser terug kan kijken.

Beeldkwaliteit

Deze goedkope bewakingscamera voor binnen maakt beelden op 2k resolutie. De videoresolutie is 2304 x 1296 pixels. Dit is een uitstekende kwaliteit en merk je ook goed terug in de livebeelden en opgeslagen beelden. Overdag zijn de beelden haarscherp, ook als je live meekijkt met de camera.

Eufy indoor camera pan & tilt review beelden

Ook in de nacht is de kwaliteit prima. Je kan alles goed volgen in het donker, zoals je in de bovenstaande afbeelding kan zien.

Tip: Het alarm is hoog en luid en niet aan ta raden als je huisdieren in huis hebt… ook niet voor de grap 😉

Functies in de app

In de app kun je – naast het toevoegen van de camera – nog veel meer dingen instellen en bekijken. Een overzicht van de functies:

 • Opnemen: De camera neemt de beelden op en slaat deze op. Dit kan via de Cloud (abonnement nodig), micro-sd-kaart, een NAS of korte live video’s op een telefoon.
 • Schermafbeelding: Je maakt een screenshot van het beeld wat op het moment gefilmd wordt door de Eufy by Anker Indoor Cam 2K
 • Spreken: Praat tegen de persoon of het dier dat voor de camera staat. Jouw stem wordt dan live doorgezet naar de speaker onder de camera
 • Rondkijken: De camera maakt een rondje van 350 graden
 • Geluid: Hoor live wat voor geluid de camera opneemt
 • Gebeurtenis: Met een micro-sd-kaart, NAS of cloudabonnement kun je gebeurtenissen terugkijken, bijvoorbeeld bij beweging binnen.
 • Nachtzicht: Deze functie staat ingesteld op automatisch, zodat bij weinig licht de infraroodsensor aan gaat.
 • Alarm: Laat de persoon voor de camera schrikken met een luid alarm voor 30 seconden.
 • Volgen: De Eufy camera volgt automatisch mens en dier
 • Kalibratie: Voer een kalibratie uit van de camera
Eufy indoor camera 2k review sd kaart

Tip: Wij hebben dit micro-sd-kaartje gekocht om te gebruiken met de camera. Het is even wat puzzelen, maar het kaartje past er écht in!

Info in een video

In de onderstaande video zie je de introductie van deze camera op het officiële Youtubekanaal van Eufy.

Conclusie van de Eufy by Anker Indoor Cam 2K review

Deze camera heeft onze verwachting volledig ingelost. Het is een erg fijne camera met veel functies. De adviesprijs van onder de 50 euro is echt laag voor wat je krijgt. Wij hebben de camera hier gekocht en uitgebreid met dit micro-sd-kaartje om de beelden op te slaan. Het is erg fijn dat je bij de Eufy Indoor Cam 2K niet vastzit aan een abonnement. Je kan de camera of meerdere camera’s eenvoudig koppelen aan een smart home. De beelden zijn haarscherp en goed live te volgen. Je maakt eenvoudig een video die je op je telefoon opslaat en doorstuurt via bijvoorbeeld Whatsapp. Ben je op zoek naar een goedkope bewakingscamera voor binnen? Dan zou ik zeker de Eufy indoor 2k overwegen.

Goed om te weten: Er is geen functie om de microfoon uit te schakelen. Wij zetten de camera – als iemand in ons gezin alleen thuis is bijvoorbeeld of privacy wilt – gewoon even uit. Hopelijk komt deze feature nog!

Interesse in deze bewakingscamera?

Bekijk dan de beste prijzen hieronder!

Veelgestelde vragen

Hoe sluit je deze camera aan?

De Eufy by Anker Indoor Cam 2K review is een camera voor binnen. Deze sluit je aan via het stopcontact. De kabel krijg je er bij aankoop bij.

Is dit een goede camera?

Ja, wij zijn er erg fan van. Je leest in onze conclusie waarom!

Foto van auteur

Redactie

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.