Home » Blog » Blaupunkt Xboost vs Blaupunkt Xtreme: Verschillen en overeenkomsten

Blaupunkt Xboost vs Blaupunkt Xtreme: Verschillen en overeenkomsten

Bluebot Xtreme vs Bluebot Xboost Blaupunkt

Veel mensen twijfelen tussen de Xboost en Xtreme robotstofzuigers en dweilrobot in één. Dit begrijpen we wel. Er zit namelijk een prijsverschil van 100 euro tussen de twee modellen van Blaupunkt. De Blaupunkt Bluebot Xtreme is het duurdere model, maar heeft wel betere specificaties ten opzichte van de Blaupunkt Bluebot Xboost.  Is dit het wel waard? In dit artikel bekijken we de overeenkomsten en verschillen tussen de twee modellen die erg veel op elkaar lijken. Toch zijn er een aantal grote verschillen. Aan het einde van het artikel geven we een aankoopadvies in een conclusie.

Wat zijn dit voor apparaten?

De Xboost en Xtreme zijn een combinatie robotstofzuiger en robotdweil van het merk Blaupunkt. Deze twee slimme apparaten vallen onder de Bluebot Robotics serie en zijn een ideale hulp in het huishouden. De twee apparaten kun je met de app besturen. Ook kunnen de robotzuigers en dweil gekoppeld worden aan een slimme speaker, zodat je met een spraakcommando kan starten en stoppen.

Grootste verschillen tussen de Xboost en Xtreme op een rij

Er zitten een aantal grote verschillen tussen de twee apparaten. Hieronder behandelen we de verschillen in meerdere categorieën.  

Adviesprijs

De Xboost is het goedkopere model van de twee. Deze heeft een adviesprijs van €349,00, maar is dikwijls in de aanbieding bij meerdere webwinkels, zoals je hieronder kan zien.

De Bluebot Xtreme is de duurste versie in de serie van Blaupunkt. Dit model heeft een adviesprijs van €449,00, maar is óók regelmatig in de aanbieding. De beste prijzen van dit moment zie je hieronder:

Schoonmaken een opladen

De Xtreme heeft een betere batterij. Blaupunkt heeft hier een indrukwekkende 5.000 mAh batterij ingebouwd, ten opzichte van de 2.500 mAh batterij van de Xboost. Dit is wel een flink verschil. Dit zie je dan ook terug in de oplaadtijd en schoonmaaktijd. De Xtreme kan tot 230 minuten schoonmaken, waar de Xboost het net aan 120 minuten volhoudt. De kleinere batterij van de Xboost laadt wel iets sneller op.

Zuigkracht en geluid

De Bluebot Xtreme is wellicht iets duurder, maar heeft wel een betere zuigkracht. Dit zorgt wel voor net iets meer herrie. Het apparaat maakt minder dan 70dB aan geluid. Vergeleken met de 65dB van de XBoost is dit verschil niet megagroot.

Schonmaakprogramma’s

Hier zitten een aantal grote verschillen in. De duurdere versie kan automatisch een programma hervatten, heeft een speciaal programma voor het reinigen van tapijten en kan real time kaarten tonen in de app. Dit ontbreekt weer bij de X-boost. Het grootste verschil: De Xboost maakt géén kaart van het huis, waardoor je niet eenvoudig via de app een kamer kan selecteren om schoon te maken. De Blaupunkt Xtreme doet dit wél.

Overeenkomsten tussen de twee modellen van Blaupunkt

Naast de bovenstaande verschillen zijn er ook een aantal overeenkomsten. Beiden modellen:

  • Halen een nat doekje over de vloer na het stofzuigen
  • Stofzuigen vrij accuraat
  • Zijn prima geschikt in een huis waar regelmatig dierenharen op de vloer liggen
  • Zijn geschikt voor tapijten (geen hoogpolig)
  • Werken samen met Google en Alexa
  • Maken gebruik van een HEPA filter
  • Laden uit zichzelf automatisch op.

Conclusie: De Bluebot Xboost of Bluebot Xtreme kopen?

Wij zouden áltijd gaan voor de iets duurdere Blaupunkt Bluebot Extreme. De drie grootste voordelen:

  • De accu gaat langer mee
  • Er worden kaarten gemaakt van het huis, waardoor je zone-cleaning kan doen als je bijvoorbeeld alleen maar één stuk van het huis wilt schoonmaken.  
  • In de app kan je no-go zones instellen, ook wel virtuele muren genoemd. De stofzuiger en dweil gaat hier dan niet heen.

Bekijk aanbiedingen en vergelijk de twee modellen met elkaar op basis van de door ons ingevoerde specificaties.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.