Home ¬Ľ Blog ¬Ľ Hue bewegingssensor: informatie en aanbiedingen van de Hue Motion sensor

Hue bewegingssensor: informatie en aanbiedingen van de Hue Motion sensor

Philips Hue bewegingssensor kopen

Wil je jouw woning nog verder optimaliseren en smart maken? Dan is het echt een heel leuk idee om dit te doen met een Philips Hue bewegingssensor. Wij hebben zelfs meerdere van deze sensoren in huis hangen. Handig is dat deze bewegingssensor van Hue niet alleen bewegingen registreert, maar ook meet hoeveel licht er aanwezig is. Je kan handige en leuke schema’s maken in de Hue app voor deze Philips Motion Sensor. Hoe dit apparaat werkt en wat je er allemaal mee kan lees je in dit uitgebreide artikel!

Wat is de Philips Hue bewegingssensor

De Philips Hue bewegingssensor is een klein draadloos apparaatje wat bewegingen en licht registreert. Het apparaat is te koop in een binnen-versie en een outdoor-versie voor buiten. Je kan via de Hue app  (iOS / Android) zelf instellen wat er moet gebeuren bij beweging. Zo hebben wij ingesteld dat er bij beweging in de avond / als er weinig daglicht is de lampen aan moeten springen in de kamer waar de sensor hangt. Het kastje is volledig draadloos en werkt op batterijen. Je kan de sensor dus plaatsen waar je maar wilt. Handig als er geen stroompunt in de buurt is waar je de motion sensor wilt ophangen. In de app pas je de gevoeligheid van de sensor aan en stel je schema‚Äôs in.

Hue bewegingssensor
Zoals je ziet is het een vrij compact apparaatje!

Let op: Je kan deze sensor alleen gebruiken in combinatie met een Hue bridge. Waar je de smart plug nog wel kan gebruiken met alleen bluetooth, is dat bij de motion sensor niet mogelijk.

Hue sensor aanbiedingen

Wij zijn erg fan van deze sensor. Het maakt een huis echt een heel stuk slimmer. Hoewel een paar slimme lampen al erg leuk zijn, is het nog leuker als deze automatisch aan/uit gaan bij beweging of aan de hand van de hoeveelheid licht in huis. Wil je deze Hue bewegingssensor ook kopen? Dan is het raadzaam vooraf te bedenken of je er één of meerdere wilt kopen. Je krijgt namelijk een leuke korting bij afname van 2 of meerdere beweging sensoren, zoals je in de onderstaande prijsvergelijkers goed kan zien.

Hue sensor binnen

De sensor voor binnen is de meest gekochte bewegingssensor van Philips Hue. Dit draadloze model kan je overal neerzetten in huis. Hieronder zie je de beste prijzen en aanbiedingen van dit model.

Hue sensor outdoor

Ook voor buiten is een bewegingssensor erg handig. Zo kun je inbrekers afschrikken door automatisch de lampen aan te laten gaan bij beweging langs de sensor. Dit model ziet er net wat anders uit dan de indoor-variant hierboven. Bekijk hieronder de beste prijzen en aanbiedingen van dit model Hue bewegingssensor

Philips Hue bewegingssensor plaatsen
Dankzij het kleine formaat kan je de sensor overal eenvoudig neerzetten!

Aantal toepassingen en voordelen op een rij

Het kleine goedkope kastje heeft enorm veel voordelen voor een smart home. Hieronder lees je over een aantal toepassingen en voordelen van de sensor:

  • Inbrekers: Als er iemand langs een sensor loopt, gaat het licht automatisch aan. Dit is erg fijn als je de outdoor bewegingssensor hebt. Loopt er een (ongewenste) gast langs een sensor, dan kan je een smart lamp voor buiten automatisch aan laten gaan. Erg handig en veilig. Dit schrikt inbrekers vaak af. Helemaal als je een Hue Discover lamp buiten hebt hangen!
  • Handen vol: Loop je door huis met volle handen, bijvoorbeeld de wasmand of andere spullen? Dan hoef je geen schakelaar aan te raken. Loop je langs de sensor, dan gaan de lampen in de kamer meteen aan. Ook handig als je vieze handen hebt van het tuinieren!
  • Schema‚Äôs maken: In de app pas je alles aan wat je maar wilt. Zo stel je schema‚Äôs in en stel je de kleurintensiteit in. Dit klinkt misschien wat lastig, maar werkt heel simpel via de gebruiksvriendelijke Hue app.
  • Gevoeligheid aanpassen: In de Hue app stel je ook de gevoeligheid in van de Hue bewegingssensor. Hiermee bepaal je hoe gevoelig de sensor moet reageren op beweging.
  • Zelf instellen wat je bedient: Je bepaalt zelf welke lampen wanneer aan gaan. Heb je bijvoorbeeld meerdere smart Hue E27 lampen hangen in een kamer, maar wil je dat er maar √©√©n gaat branden bij beweging in de avond? Dan stel je dit gewoon in!

Een houder of ophangsysteem kopen

Je kan de sensor ook ophangen of in een houder doen. Deze kan je los kopen bij diverse aanbieders. Bekijk hieronder drie voorbeelden van de mounts en houders:

Tip: Wil je de sensor tegen de muur bevestigen? Plak dan wat dubbelzijdig plakband met een munt van 1, 2 of 5 cent tegen de muur. De sensor heeft een magneet aan de achterkant. Zo blijft alles goed zitten en hoef je niet te boren of moeilijk te doen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe stel je het in?

Je koppelt de Hue bewegingssensor eenvoudig aan de Hue app. Kies in de app voor apparaat toevoegen en doorloop de stappen. Dit is niet moeilijk. Je wordt echt goed stap-voor-stap begeleidt door Hue.

Wat is het bereik van de Hue bewegingssensor?

De sensor houdt bewegingen in een hoek van 100 graden in de gaten.

Welke batterijen gebruikt de sensor?

Bij aanschaf zitten er al twee batterijen in de sensor verwerkt. Deze gaan tot 2 jaar mee. Daarna kan je deze zelf eenvoudig vervangen door twee nieuwe AAA-batterijen, zoals deze.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.