☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op smart starter kits!

Philips Hue smart plug: wat is een Hue smart-stekker? Uitleg + info!

Philips Hue smart plug

Een smart plug is een slim stekkerblok. Deze slimme stekker heeft Philips Hue ook in het assortiment opgenomen. Je kan met de Hue smart plug een apparaat slim maken wat niet slim van zichzelf is. Denk bijvoorbeeld aan een staande lamp, waterkoker, (kerst)verlichting of apparaten waarvan je het stroomgebruik wilt beperken. Je koppelt de Hue smart plug aan de app en kan vanuit hier de stroomtoevoer bedienen. Je kan het stekkerblokje ook gebruiken zonder deze te koppelen aan de Philips Hue Bridge, maar dan moet je altijd binnen 10 meter zijn om het smart stekkerblok te bedienen. In dit artikel bekijken we uitgebreid wat je allemaal kan met de Hue smart plug, hoe deze werkt en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Wat is de Philips Hue Smart plug?

Een Philips Hue smart plug wordt in het Nederlands ook wel een Philips Hue slimme stekker genoemd. Het is een klein vierkant stekkerblokje wat rechtstreeks in het stopcontact gaat. De smart plug heeft een afmeting van 5,1 x 5,1 x 8,4 cm (lxbxh). Aan de ene kant van het slimme stekkerblok zitten de traditionele twee pinnen die in het stopcontact gaan. Aan de andere kant een ruimte waar je een normale stroomstekker in kan doen. De Hue smart plug is dus een soort tussenstukje. In het blokje zelf zit o.a. een bluetooth en ZigBee module verwerkt. Je kan met een smartphone verbinding maken via bluetooth om het slimme stekkerblok te bedienen. Je kan de Hue smart plug ook koppelen aan een Hue Bridge en bedienen via de Hue app.

De Philips smart plug / smart stekker!

Kortom: Met een Hue smart plug maak je een niet-slim apparaat slim!

Philips Hue Smart Plug kopen: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je een smart plug kopen van het merk Hue door Signify (dochteronderneming van Philips)? Dan kun je het beste kijken of je er meerdere nodig hebt. Bij aankoop van 2 of meer Hue slimme stekkers, krijg je altijd een leuke korting. In de onderstaande prijsvergelijker zie je altijd de beste prijzen en aanbiedingen van de Hue smart plug:

Leuke dingen die je  kan doen met smart-stekker van Hue

Met een slim stekkerblok van Hue kan je apparaten die niet-smart zijn, juist wel smart maken. Op die manier kan je het apparaat dat je in het stekkerblok hebt gedaan bedienen via de Hue app of met bluetooth. Enkele leuke voorbeelden op een rij:

  • Inbrekers: Zet lampen, muziek en andere apparaten op een smart plug. Als je van huis bent, bijvoorbeeld op een lange vakantie, lijkt het dan net alsof je gewoon thuis bent. Inbrekers slaan huizen waar de lampen aan staan sneller over. Je kan dit natuurlijk ook doen met slimme verlichting
  • Water koken: Vul een avond van tevoren de waterkoker. Stop de stekker in de Hue smart plug en stel in dat deze in de ochtend – net voordat je wakker moet worden – aan gaat. Sta op met kokend water in de waterkoker en zet een kop thee!
  • Gevaarlijke apparaten: Is het tosti-ijzer uit? Heb ik de stekker van het strijkijzer wel uit het stopcontact gehaald? Ben je op je werk of vakantie en weet je opeens niet meer of de stekker van een apparaat er wel uit is? Als je de stekkerblokken smart hebt gemaakt, kun je dit op afstand controleren!
  • Luchtbevochtiger: Is de luchtvochtigheid in huis soms laag? Dan kun je een luchtbevochtiger aanschaffen (wij hebben deze naar volle tevredenheid). Je kan zelf schema’s instellen als je de luchtbevochtiger in een Hue smart plug stopt. Je kan het zelfs zo smart maken dat je er een luchtvochtigheidsmeter bij koopt. Als deze een bepaalde waarde meet, slaat de luchtbevochtiger meteen aan!

Installeren van de Hue smart-stekker

Het is niet heel moeilijk om een smart plug van Philips Hue te installeren. Je onderneemt de volgende stappen:

  1. Pak het stekkerblokje uit en doe deze in het stopcontact
  2. Wacht tot het lampje gaat branden of knipperen
  3. Download de Philips Hue app (iOS / Android)
  4. Volg in de app het stappenplan om een apparaat toe te voegen
Philips Hue smart plug kopen

Wist je dat: Naast de Hue smart plug kan je ook een Innr slimme stekker kopen, zoals deze. Deze kan je ook koppelen aan de Hue app!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waar kan ik de Hue smart plug kopen?

Je kan deze slimme stekker bij enorm veel (web)winkels kopen. Bij deze en deze winkel is de smart plug regelmatig in de aanbieding. Als je besluit om meerdere slimme plugs tegelijkertijd te kopen, krijg je hier ook altijd een kleine korting op het totaalbedrag.

Kan je de stekker ook zonder Hue bridge gebruiken?

Ja, dat kan. Je kan direct via Bluetooth verbinding maken met het slimme stekkerblokje. Voor meer functies, zoals het instellen van Hue routines, dan is het wel nodig om een Hue Bridge in huis te hebben. Je bedient anders het stekkerblokje via een smartphone met bluetooth binnen een straal van 10 meter. Via de bridge kan je de smart-plug wereldwijd bedienen.

sale

Hoe installeer je de smart plug?

Dit werkt heel eenvoudig. Je krijgt bij aankoop van een Hue smart plug een informatieboekje van 2 pagina’s met daarin de instructies. In dit artikel hebben we ook een kort stappenplan beschreven.

Kan ik ook een slimme stekker van de Action gebruiken?

Ja, dat kan. Er zijn meerdere merken die de smart plug aanbieden. Je kan een slim stekkerblok ook zelf direct uit China bestellen. Nadeel is dan wel dat deze niet werken met het Hue ecosysteem, maar dat je hier een andere app voor nodig hebt. Wij hebben in de praktijk gemerkt dat de goedkopere smart plugs regelmatig verbinding verliezen, vandaar dat wij ook uiteindelijk zijn overgestapt naar Philips Hue.

Foto van auteur

Redactie

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.