Home ¬Ľ Blog ¬Ľ Philips Hue plafondlamp: alles over de plafondlampen van Hue!

Philips Hue plafondlamp: alles over de plafondlampen van Hue!

Hue plafondlamp

Ben je op zoek naar een slimme plafondlamp? Grote kans dat je uit komt bij het merk Philips Hue. Van dit merk kun je enorm veel soorten plafonnieres kopen, van groot tot klein en van kleurrijk tot basic. Eén ding hebben alle Hue plafondlampen gemeen: Ze zijn allemaal slim. Dankzij de ingebouwde smart functies bedien je de lampen met een app, of in sommige gevallen zelfs met je stem. In dit artikel bekijken we de diverse modellen plafondlampen van Philips Hue, zie je de beste prijzen en aanbiedingen en geven we een antwoord op de veelgestelde vragen omtrent dit onderwerp.

Wat zijn Hue plafondlampen?

Een Hue plafonniere is eigenlijk gewoon een normale lamp die je aan het plafond hangt. Het enige grote verschil zit in de smart functies. Deze slimme lamp kan je bedienen met een app. In het geval van Hue, met de Hue app. Je stelt bijvoorbeeld de kleur, kleurtemperatuur en intensiteit van de plafondlamp in.  Hue voegt vaak nieuwe slimme plafondlampen toe aan het assortiment. Je kan de lampen dan ook in verschillende soorten en maten kopen. Ook kan je een huidige plafondlamp slim maken door een E27 Hue lamp te kopen en deze in de huidige armatuur te draaien.

Goed om te weten: Wil je beginnen met Philips Hue? Dan moet je altijd een Philips Hue bridge hebben. Dit is de basis van jouw smart home. In een startpakket zit deze altijd. Anders moet je deze los aanschaffen.

Hue plafondlamp

De diverse modellen bekeken

Hieronder bekijken we het grote assortiment van Hue plafondlampen. Het gaat hier om kant-en-klaar modellen, waarbij je de gehele lamp koopt.

Tip: Bekijk hier direct het gehele assortiment van Philips Hue plafondlampen!

Ronde plafondlampen

Dit is het bekendste type plafondlamp. Een ronde lamp die je aan het plafon bevestigd op een bestaand stroompunt. Deze kan je in twee soorten kopen: warmwit tot koelwit en gekleurd licht. Het voordeel van deze lampen is dat ze erg basic zijn en daardoor niet opvallen aan het plafond. Je kan via de app de intensiteit, kleurtemperatuur en ‚Äď bij de kleurserie ‚Äď ook kleuren instellen.

Warmwit tot koelwit

Bij deze lampen stel je alleen de kleurtemperatuur wit in. Voor veel plafondlampen is dit meer dan voldoende. Wij hebben dan ook vaak geen behoefte aan een plafondlamp die roze kleurt. Ronde plafondlampen van Hue binnen deze serie zie je hieronder:

Ronde Hue plafonnieres met kleur

Wil je toch het huis opvrolijken door de lampen aan het plafond in te stellen in miljoenen kleuren? Dan kies je een smart lamp hieronder:

Rechthoekige en vierkante plafondlampen van Philips Hue

Naast de ronde versie heeft Hue ook een aantal rechthoekige lampen en vierkante lampen gemaakt. Deze smart lampen bevestig je ook aan het plafond op een bestaand stroompunt. Je kan ook binnen deze serie kiezen uit warmwit tot koelwit en gekleurd licht. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van beiden in één prijsvergelijker met daarin de aanbiedingen.

Smart lamp badkamer

Hue heeft ook diverse modellen die goed geschikt zijn om in de badkamer op te hangen. Deze zijn waterdicht en bestand tegen vocht. Het gaat slechts om een kleine groep binnen het assortiment. Hang dus niet zomaar iedere Hue lamp op in de badkamer! De lampen die je hieronder ziet zijn geschikt als slimme badkamer-plafondlamp.

Philips Hue plafondlamp met spotjes

Heb je behoefte aan meer licht of verstelbaar licht? Dan zijn de plafondlampen met spotjes zeker wat voor jou. Deze zijn te koop in meerdere soorten, bijvoorbeeld met twee of vier spotjes. Je bedient deze met de Hue app of met je stem. Een flinke investering, maar het verhoogt zeker de sfeer in huis!

Hue plafondlamp aanbiedingen

In de prijsvergelijkers hierboven zie je altijd de beste prijs, aanbieding en deal van de plafondlampen. Deze prijzen worden door ons 365smart.nl systeem elke nacht weer opgehaald, zodat je altijd de beste prijzen ziet. Via de bekijk-knoppen ga je naar de aanbieding in de webwinkel toe.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen en antwoorden op een rij over de plafonnieres van Hue.

Wat is een slimme plafondlamp?

Eigenlijk is dit gewoon een normale lamp die je aan het plafond hangt. Het enige grote verschil zit in de smart functies. De slimme lamp kan je bedienen met een app. In het geval van Hue, met de Hue app. Je stelt bijvoorbeeld de kleur, kleurtemperatuur en intensiteit van de plafondlamp in.

Plafonnieres voor in de badkamer

Er zijn ook enkele modellen smart Hue plafondlampen geschikt om in de badkamer te hangen. Dit zijn een aantal lampen uit de Adore, Xamento en Struana serie. Je bekijkt het beste model hier. Er zijn ook inbouwspots voor in de badkamer met slimme functies van Hue. Je bekijkt deze hier.

Waar hang je de lamp op?

Vrijwel alle plafondlampen van Hue zijn bedoelt voor gebruik binnen. Je hangt een lamp dus mooi op in de hal, woonkamer en slaapkamer.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.