Home ┬╗ Blog ┬╗ Robotstofzuiger kopen: Automatisch legen of zelf legen? Voordelen/nadelen

Robotstofzuiger kopen: Automatisch legen of zelf legen? Voordelen/nadelen

Automatisch legen robotstofzuiger of niet

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een robotstofzuiger in huis. Logisch, want het is ook een erg fijn hulpmiddel in het huishouden. Wij hebben hier thuis twee honden, waarvan ├ę├ęn erg harig. Dagelijks stofzuigen is dan ook echt nodig. Dit laten wij nu over aan onze robotstofzuiger. Eens per week doen wij het nog met de hand. Wil je ook een robotstofzuiger kopen, dan heb je meerdere opties. E├ęn van de opties is een automatisch leegstation of met de hand legen. Wij hebben zelf ÔÇô voornamelijk wegens het prijsverschil ÔÇô gekozen voor een model dat we handmatig moeten legen. Er zijn ook verschillende robotzuigers die zichzelf automatisch legen. In dit artikel bekijken we de afwegingen, voordelen en nadelen tussen de twee opties.

Alles over automatisch legen

Een robotstofzuiger die zichzelf automatisch kan legen is erg handig. Je hoeft deze zelf niet meer na elke keer stofzuigen te legen. De robot rijdt naar het oplaadstation, leegt het opgezongen vuil van de dag in het station en is weer klaar voor de volgende dag. Het voordeel is natuurlijk dat je hier zelf nauwelijks omkijken naar hebt. Gemiddeld past er ongeveer een maand lang aan vuil in de zak Van het oplaadstation (kan per model verschillen). Het nadeel is dat je dit wel merkt in de aanschafprijs.

Geschikte modellen met leegstation

De volgende modellen hebben een automatisch leegstation. Als je op de bekijk-button klikt, ga je direct naar de winkel toe waar je er meer informatie over leest.

Robotstofzuigers die je handmatig moet legen

Handmatig legen heeft als grootste voordeel dat de aanschafprijs een stuk lager ligt vergeleken met robotstofzuigers die zichzelf legen. Het nadeel is dat je na elke schoonmaakbeurt de stofzuiger moet legen. Wij vinden dit soms ook wel handig. We plegen tijdens het legen meteen wat klein onderhoud, zoals de hondenharen onder het voorwieltje halen en de sensoren schoonmaken.

Bekijk de prijzen

Zoals je ziet zijn dit soort stofzuigers gemiddeld gezien een stuk goedkoper.

Uitbreiden

Roomba i7 vs i7+ verschil

Wij hebben zelf de Roomba i7 in huis. Deze is ook beschikbaar als Roomba i7+ versie. Het verschil? Bij de eerste (zonder +) krijg je geen automatisch leegstation, bij de + versie wel. Wij hebben voor de eerste gekozen omdat deze in de aanbieding was tegen een mooie prijs. Het voordeel van deze serie is dat je het eenvoudig kan uitbreiden met een automatisch leegstation mocht je dit later nog willen.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.