Home » Blog » Philips Hue Lightguide lampen: overzicht, informatie en aanbieding

Philips Hue Lightguide lampen: overzicht, informatie en aanbieding

Philips Hue Lightguide lampen

Eind 2022 kondigde Philips Hue een nieuwe serie lampen aan: de Lightguide lampen. De lampen zijn te koop in drie vormen met bijpassende hanger en armatuur in wit en zwart. De lampen zijn net zo smart als alle andere lampen van Philips Hue. Aan de binnenkant zit een gloeiende staaf, die in alle richtingen een prachtig licht geeft. De lampen geven 500 Lumen licht en zijn dimbaar tot 0,2% hiervan. Zoals je op de afbeelding kan zien zijn de nieuwe Philips Hue lightguide lampen erg geschikt als hangende lampen boven tafels. In dit artikel bekijken we de diverse vormen van de Hue Lightguide lampen, enkele kenmerken en zie je de recente aanbiedingen op een rij.

De drie vormen van de Lightguide lampen

Philips Hue Lightguide lampen zijn te koop in drie vormen: Ellipse, triangle en globe. In het Nederlands zou je het kunnen vertalen als: ellips, driehoek en bol. Hieronder bekijken we de drie vormen van de nieuwe lampen van Philips Hue.

Ellipse

Philips Hue Lightguide ellipse lamp

Deze vorm hebben we nog niet eerder gezien in de Hue serie lampen. Een ellips komen we in het dagelijks leven qua vorm veel tegen. De vorm komt vooral voor in de wiskunde. Dit is – voor ons – de lamp in deze nieuwe serie waar wij het meest naar uitkijken.

Triangle

Philips Hue Lightguide rechthoekig

De driehoekige vorm hebben we al eerder gezien in het assortiment van Hue. Toch is het erg gaaf dat bij Lightguide lampen er een mooie gloeiende staaf zichtbaar is met een gloeiende punt. Dit maakt de lamp net weer wat anders dan de overige filament lampen van Hue. De glanzende afwerking zorgt voor een bijzondere gloed.

Globe

Philips Hue Lightguide globe bol lamp

De globe is in de lampenwereld een bekende en zeer populair vorm. Hue heeft voor de Lightguide serie lampen gekozen voor een grote versie van deze globe, zoals je op de afbeelding goed kan zien.

Aanbiedingen en prijzen

Belangrijke kenmerken van de lampen

 • Gloeiende staaf aan de binnenkant
 • Glanzende afwerking
 • De lightguide lamp kan je instellen in alle kleuren die je maar kan bedenken
 • Dimbaar
 • Bijpassende snoer en hanger te koop in zwart en wit
 • Omnidirectionele gloed (licht in alle richtingen)
 • 500 lumens
 • Dimbaar tot 0.2% (erg fijn voor bijvoorbeeld een donkere slaapkamer)
 • Werken ook met scenes en dynamische scenes
 • Topje van de gloeiende staaf is iets feller dan de rest
 • Beschikbaar in E27 fitting
 • Werkt met bluetooth en met de Hue bridge. Voor het beste resultaat en voor alle functies raden wij aan om de lampen te koppelen aan een bridge.

Wist je dat: De staaf aan de binnenkant wordt door het ontwerpteam van Hue de Lightguide genoemd.

Bekijk de aankondiging

De aankondiging van de bulbs begint rond minuut 6 van de video. Je ziet hier goed het design van de lampen.

Een aantal vragen en antwoorden over de Hue Lightguide lampen

In wat voor fitting passen de lampen?

Hue Lightguide lampen zijn ontworpen voor een standaardfitting. Dit is in Nederland en België E27 en E26. De eerste wordt door vrijwel elk huishouden gebruikt. Men spreekt dan vaak van een normale lamp.

Zijn deze lampen voor binnen of buiten?

Deze lampen zijn gemaakt om binnen op te hangen in niet al te vochtige ruimtes. Wij vinden deze serie goed passen boven een tafel.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.