Home » Blog » De 3 schakelaars van Hue: dimmer, knop en tap dial – info en aanbieding

De 3 schakelaars van Hue: dimmer, knop en tap dial – info en aanbieding

smart switch hue afstandsbediening lampen

Wil je jouw Hue smart systeem uitbreiden? Dan is het leuk om eens te kijken naar de diverse beschikbare Hue accessoires. Dit zijn bijvoorbeeld een bewegingsmelder, smart plug en een switch. Binnen de laatste categorie breidt Hue regelmatig het assortiment uit. Op het moment bestaat het Hue switch assortiment uit drie soorten: de dimmer switch, smart knop en tap dial. In de basis doen deze switches allemaal hetzelfde: het is een afstandsbediening voor jouw smart lampen. Elke soort switch heeft echter weer zijn eigen functies. In dit artikel bekijken we de drie Philips Hue Switches, lees je wat je er mee kan, bekijken we de verschillen en overeenkomsten en zie je de laatste aanbiedingen.

Wist je dat: De Hue Switch wordt ook wel een Hue draadloze dimmer of draadloze schakelaar genoemd.

De drie draadloze dimmers en afstandsbedieningen van Hue

Een switch kan je ook wel vertalen als een schakelaar. Het is een soort slimme afstandsbediening voor slimme verlichting. In de Philips Hue serie zijn er drie soorten slimme schakelaars die je kan gebruiken. Het voordeel van al deze switches is dat deze allemaal draadloos werken. Het bevestigen en koppelen is dus zo gebeurt en vergt geen technische kennis. Je koppelt alle drie de modellen ook aan een Philips Hue bridge en de Hue app (iOS / Android). Wat de knop(pen) moet(en) doen, stel je in via de Hue app in.

Dimmer Switch / draadloze dimmer

Philips hue slimme schakelaar draadloos switch

Dit is de populairste switch in het Hue assortiment en tevens het meest verkocht in de winkel. Het is een rechthoekige schakelaar met drie grote knoppen. Deze hang je op of leg je als afstandsbediening neer bij bijvoorbeeld de bank of op het nachtkastje. De drie knoppen stel je via de Hue app in. Je past hier de instellingen van de Hue draadloze dimmer aan. De draadloze heeft drie knoppen:

  • Bovenste knop: Lampen aan / uit
  • Middelste knop: Deze bestaat uit twee delen. Als je naar boven indruk wordt het licht van de slimme lampen feller. Houdt je het onderste gedeelte ingedrukt, dim je het licht.
  • Onderste knop: Hiermee stel je diverse scenes in. Deze stel je in de Hue app in. Standaard staan de scenes Lezen, relaxen, concentreren en energie aan. Deze kun je naar eigen smaak aanpassen.

Aanbiedingen bekijken

In de onderstaande vergelijker bekijk je de laatste prijzen en aanbiedingen van deze dimmer:

Hue tap dial

Hue tap dial tap schakelaar zwart wit switch

Deze slimme afstandsbediening bestaat uit vier knoppen. Dit is het nieuwste model uit de serie hue switches. Het is een kleine schakelaar met een afmeting van 80 x 60 x 24,3 mm. Je kan het eenvoudig aan de wand monteren of als afstandsbediening los gebruiken. De meeste mensen gebruiken het echter wel als wandmodule. De vier knoppen kun je zelf instellen voor diverse scenes. Ook bepaal je welke lampen je wilt bedienen per knop. Via de draaiknop / ring kan je de geselecteerde lampen eenvoudig dimmen. Druk je lang op de knop, gaan de lampen uit. Met een korte druk op de knop gaan de lampen weer aan. Een veelzijdige afstandsbediening voor jouw Hue smart home!

Leuk om te weten: Deze draadloze Hue afstandsbediening is beschikbaar in twee varianten: wit en zwart.

Aanbiedingen

Hieronder zie je de beste deals van de tap dial, het nieuwste model slimme afstandsbediening voor jouw verlichting!

Hue Smart knop

Philips hue smart knop button

Dit model afstandsbediening van Hue is tegenwoordig wat slechter te verkrijgen. Jammer, want het is wel een veelzijdige afstandsbediening, ook al bestaat deze maar uit één knop. Je kan via de knop schakelen via diverse scenes uit de Hue app, de lichten dimmen en de lampen aan/uit zetten. Wij begrijpen echter wel dat mensen eerder gaan voor de Tap Dial of Smart Switch wegens het formaat en duidelijkheid qua knoppen. Toch vinden wij de compacte smart knop ook wel fijn. Wij gebruiken deze thuis graag… als we de knop niet kwijt zijn 😉.

Aanbiedingen

Hieronder zie je de beste prijzen van de smart knop, die waarschijnlijk in deze vorm uit het assortiment van Hue zal gaan verdwijnen (gerucht).

Veelgestelde vragen en antwoorden over switchers en dimmers van Hue

Werkt de dimmer op stroom?

Nee, alle dimmers werken op batterijen. Deze kan je zelf eenvoudig vervangen. Het gaat om deze batterij.

Ik wil een Hue switch die je op stroom aan kan sluiten, kan dat?

Ja, dat kan. Hue heeft daar voor een speciale Hue switch wandmodule gemaakt. Deze monteer je op een bestaande module van een schakelaar. Je kan deze hier kopen en bekijken.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.