☑️ Bekijk HIER de uitverkoop op smart starter kits!

Smart home deals: Black Friday & Cyber Monday 2023

Op vrijdag 24 november 2023 is het weer Black Friday. Vanaf 17 november zie je weer de beste deals verschijnen in diverse (web)winkels. Met als hoogtepunt natuurlijk 24 november 2023. Wij zijn vooral geïnteresseerd in aanbiedingen rondom smart home producten. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld een Google Nest Audio speaker, Eufy 2K indoor camera en Roomba i7 stofzuiger voor weinig geld kunnen scoren. De speaker hebben we echter gekocht op Cyber Monday. Deze dag valt op de maandag na Black Friday. In 2023 is dit op maandag 27 november. Op deze pagina houden we jou op de hoogte van de beste deals van smart home producten tijdens zwarte vrijdag en cyber maandag in Nederlandse en Belgische webwinkels.

Tip: Via de onderstaande inhoudsopgave kan je goed navigeren door dit vrij lange artikel! Kies het product of de productgroep waarvan je de Black Friday 2023 aanbiedingen van wilt zien.

Webwinkels om in de gaten te houden tijdens Black Friday 2023

De volgende webwinkels houden wij extra in de gaten tijdens Black Friday. Jij doet er verstandig aan om dat ook te doen!

Bol.com

Bol.com telt altijd al minimaal een week voor Black Friday af met de beste deals. Ook op smart home gebied.

Coolblue

Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief van Coolblue om op de hoogte te blijven van de eerste deals rond zwarte vrijdag.

Amazon

Deze webwinkel wint steeds meer aan terrein in Nederland. Ook zij knallen met veel smart producten!


Alternate

Alternate is een groot warenhuis met veel smart producten. Vergelijkbaar met bol.com. Erg fijne winkel.

Expert

Een bekende winkelketen in Nederland. Ook in de winkelstraat te vinden in diverse grote en kleine steden.

Gereedschapscentrum

Hier hopen wij tijdens Black Friday diverse mooie deals te scoren op het gebied van robotgrasmaaiers


Homewizard

Bekijk aanbiedingen van energiebesparende smart producten, zoals een watermeter, smart plug en gasmeter.

Toolmax

Toolmax verkoopt naast veel soorten gereedschap, ook smart robotmaaiers. Zij doen ook aan Black Friday 2023!

Gardentrail

Gardentrail biedt (nieuwe) klanten die inschrijven voor de nieuwsbrief extra 5% korting.

Black Friday smart home deals

Black Friday aanbiedingen gesorteerd op categorie

Wij zullen gedurende de komende tijd – en al helemaal tijdens de week van 18 tot en met 25 november 2023 de deals voor je in de gaten houden. De beste deals komen in de onderstaande categorieën te staan. Dit zijn categorieën die we extra in de gaten houden, omdat hier vaak leuke deals te vinden zijn of omdat de smart producten erg populair zijn. Wie wil er nou geen slimme robotstofzuiger voor thuis, een slimme speaker of slimme deurbel? 😊

Philips Hue Black Friday

Philips Hue Black Friday deals

Philips Hue is een van de grootste makers van smart producten in de categorie smart verlichting. Tijdens Black Friday hopen we (net als de afgelopen jaren) weer mooie deals. Een overzicht – wat we vaak updaten en aanvullen – zie je hieronder. Wij kunnen vooral (uit eigen ervaring) de startpakketten zeker aanraden.

Hue black friday deals

Overige Hue Black Friday 2023 deals

€19,50
€21,99
13 nieuw vanaf €19,50
13 tweedehands vanaf €17,74
Prijs gecheckt op 27 november 2023 10:25
Amazon.nl
€29,95
€34,99
9 nieuw vanaf €29,27
Prijs gecheckt op 27 november 2023 10:25
Amazon.nl
€58,00
Bol.com
Huishouden smart producten

Smart Black Friday deals voor hulp bij huishouden

Binnen deze categorie bekijken we de beste smart deals die jou tijdens het huishouden kunnen helpen. We verwachten dit jaar weer hele leuke kortingen op o.a. de robotstofzuiger, robotdweil en hopelijk ook een smart koelkast (want die willen we dit jaar graag kopen!).

Smart producten tuin Black Friday 2022

Slimme deals voor in de tuin

Het is misschien gek om hartje winter na te denken over smart producten voor in de tuin. Toch stunten enorm veel webwinkels met aanbiedingen voor slimme tuinhulpen. Deze vind je in diverse categorieën, waarvan wij de slimme buitenverlichting en robotmaaiers wel heel interessant vinden.

Veiligheid smart home producten Black Friday 2022

Smart veiligheid black friday deals

Op het gebied van veiligheid zijn er veel smart home producten die je kunnen helpen. Hieronder bekijken we de black friday 2023 deals in vier categorieën die allen te maken hebben met het beveiligen van jouw huis!

Beeld & Geluid Zwarte Vrijdag aanbiedingen

Binnen de categorie beeld en geluid zagen we vorig jaar de meeste black friday sale deals. Voornamelijk de categorie slimme speaker (zoals de Nest Audio en Apple Homepod) waren die periode erg populair. Deze waren als eerste uitverkocht. Wees er snel bij als je één van de onderstaande populaire producten wilt kopen.

Wat is Black Friday en Cyber Monday?

Al sinds mensenheugenis is Black Friday een belangrijke dag in Amerika. Een dag na Thanksgiving is er traditioneel een grote verkeersdrukte in diverse grote en kleine steden in Amerika. Dit werd in de jaren ’60 voor het eerst Black Friday genoemd. Winkels hebben deze traditie gebruikt om met koopjes te adverteren. Deze traditie is overgewaaid naar Nederland en België. Eigenlijk zien we sinds 2015 een grote toename van grote aanbiedingen in de winkels rond Black Friday en de opvolgende Cyber Monday.

Als antwoord op de zwarte vrijdag, deden webwinkels hun assortiment in de aanbieding op cyber Monday. Dit is de maandag na zwarte vrijdag. Mensen kunnen tegen hoge kortingen spullen online kopen, zoals diverse smart home producten zoals robotstofzuigers, smart televisies, slimme koelkasten en smart speakers. Tegenwoordig kopen we steeds meer online en adverteren online winkels ook al met (en rond) Black Friday met grote smart home deals.

Duik in de geschiedenis

Ben je – net zoals wij – geïnteresseerd in de geschiedenis van deze koopgekte? Bekijk dan deze (Engelstalige) video eens. Je kan – als je de video op YouTube bekijkt – automatische gegenereerde ondertiteling aanzetten. Je ziet goed een overzicht van Black Friday en Cyber Monday door de jaren heen.

Wat verwachten we van Black Friday 2023 op het gebied van smart?

Vorig jaar waren er vanaf de maandag vóór Black Friday al leuke deals te vinden. Zo deed bol.com diverse smart producten al op dinsdag in de aanbieding. Een aantal slimme speakers waren sterk afgeprijsd op Black Friday zelf. We verwachten dat de giganten bol.com, Coolblue, Mediamarkt en Amazon.nl al ruim voor 24 november gaan knallen met smart aanbiedingen. We denken dat zij – net als

Goed om te weten: Black Friday (zwarte vrijdag) valt dit jaar op 24 november. Dit is een dag na het Amerikaanse Thanksgiving Day op 24 november 2023.

Wat verwachten we op Cyber Monday 2023?

Waar vroeger de online winkels pas op Cyber Monday gingen knallen met online deals, is dat tegenwoordig anders. In 2023 zullen ook online bedrijven steeds meer ruim voor Black Friday al online smart producten gaan promoten. Daarnaast verwachten we ook aanbiedingen van diverse software. Ook hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte! Zolang het maar smart is 😉.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wanneer komen smart home producten in de Black Friday 2023 sale?

Black Friday valt dit jaar op 25 november 2023. Cyber Monday is drie dagen later op maandag 28 november. We verwachten vanaf 18 november de eerste smart producten in de aanbieding te zien.

Wat is de beste smart deal van dit jaar?

Zodra deze deal bekend is, lees je dit hier direct! Wij passen dit artikel namelijk rond Black Friday 2023 dagelijks aan. In het artikel zelf zie je altijd de beste prijzen, die dagelijks worden opgehaald door ons systeem.

Welke webwinkels doen mee?

Vrijwel alle bekende en grote webwinkels doen mee met een aanbieding rondom zwarte vrijdag en cyber maandag. Sommige winkels pakken het wat groter (bol.com, Coolblue, Alternate) aan dan andere winkels. Wij houden op deze pagina alle smart home deals in de gaten voor je!

In welke categorieën houden jullie de aanbiedingen bij?

Dit zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Smart home is namelijk erg uitgebreid. Wij kijken o.a. naar: Robotstofzuigers, dweilrobot, smart koelkasten, robotgrasmaaiers, slimme buitenverlichting, beveiligingscamera’s, slimme rookmelders, slimme sloten, videodeurbellen, videoconferentiecamera’s, slimme speakers en smart hubs. Natuurlijk volgen we ook de Philips Hue Black Friday 2023 deals op de voet.

Tip: Stappenplan om een goede Black Friday / Cyber Monday deal te vinden in 2023

Het is niet lastig om een goede deal te vinden tijdens deze knotsgekke week. Toch moet je altijd goed opletten of je wel een echt goede deal te pakken hebt. De korting kan wellicht wat misleidend zijn of de webwinkel niet geheel betrouwbaar. We hebben een speciaal stappenplan gemaakt met daarin een aantal tips hoe je de beste deal zoekt!

Stappenplan: Niet bedrogen worden tijdens Black Friday 2023!

Totale tijd: 5 minuten

Doe vooronderzoek

Bepaal voor 16 november (de aanbiedingen beginnen vaak dan al) en al helemaal voor black friday op 24 november, wat je precies wilt kopen. Schrijf de huidige prijzen op. Als je van tevoren al weet wat je wilt kopen, kom je niet in de verleiding om spullen te kopen die je niet nodig hebt.

Vergelijk de prijzen

Bekijk tijdens de week van Black Friday, op Black Friday (24 november) en Cyber Monday de beste prijzen bij meerdere webwinkels die het product (of producten) verkopen. Vergelijk de aanbiedingsprijzen met de prijzen die je bij stap 1 hebt opgeschreven.

Deal gevonden? Bekijk betrouwbaarheid webwinkel

Heb je een goede Black Friday 2023 deal gevonden en bevalt de prijs in de aanbieding? Dan kan je tot koop overgaan. Echter zijn er helaas enorm veel winkels die gebruik maken van de gekte rondom Zwarte Vrijdag. Bekijk of de webwinkel een webwinkelkeurmerk heeft. Vul ook de naam van de winkel in in Google, met daarachter “reviews” of “ervaring”. Bijvoorbeeld: Webwinkelnaam A ervaring. Bekijk dan de reviews op websites zoals Trustpilot.

Bedenktijd

Bekijk goed of je het product mag retourneren en wat de garantievoorwaarden zijn. Op elektronische producten wil je echt wel minimaal 1 jaar, liefst 2 jaar of langer, garantie van de fabrikant hebben.

Onderzoek Black Friday
Goed vooronderzoek doen is heel belangrijk!

De drie populairste categorieën

Elk jaar zijn er weer nieuwe gave deals tijdens de commerciële feestweek. De drie populairste categorieën op smart home gebied in de winkels zijn:

  • Robotstofzuigers
  • Robotgrasmaaiers
  • Beeld en geluid

Heb jij een goede deal gevonden? Laat het ons in de reacties weten! Zo help je ook anderen aan een goede deal!

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.