Home » Blog » Wat is Smart Home-technologie?

Wat is Smart Home-technologie?

Smart Home Technology

Smart Home technologie, soms ook wel Smart Home-Technology of Home Automation genoemd is tegenwoordig erg hip. “Je huis slim maken” kan tegen elk budget worden gedaan. Je kan het zien als een onderdeel van het bredere begrip domotica en het “Internet der Dingen” (Internet of Things). In deze blog leggen we uit wat Smart Home tech is en kun je een aantal voorbeelden bekijken. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs de gordijnen in een huis slim kan maken of dat je de koelkast aan kan sluiten op het netwerk en dat deze de voorraad automatisch bij kan houden? Daarnaast heb je de bekendere smart home toepassingen, zoals: slimme verlichting en slimme thermostaat. Je huis bedienen met een smartphone, tablet of app voor een ander soort apparaat is erg eenvoudig en je hoort het ook steeds vaker. Maar, wat is Smart Home technologie eigenlijk?

Wat is smart home technologie?

Smart home-technologie is het gebruik van apparaten in huis die verbinding maken via een netwerk. De afkorting smart staat in dit geval voor: Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology. In het Nederlands zou je het als volgt kunnen omschrijven: Zelfcontrole analyse- en rapportagetechnologie. De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld door IBM en werd Predictive failure-analyse genoemd. De eerste moderne Smart Home-technologieproducten werden tussen 1998 en het begin van de jaren 2000 beschikbaar voor consumenten.

Slim huis wat is dat

Smart Home-technologie stelt gebruikers in staat om hun connected home-apparaten te bedienen en te bewaken vanaf smart home-apps, smartphones of andere netwerkapparaten. Gebruikers kunnen verbonden huissystemen op afstand bedienen, of ze nu thuis zijn of niet. Dit zorgt voor efficiënter gebruik van energie en elektriciteit en zorgt ervoor dat het huis veiliger is.

Een aantal voorbeelden van Smart Home technology op een rij

Er zijn talloze voorbeelden van slimme (smart) technologieën. Zo kun je de televisie smart maken of een smartwatch dragen. Hieronder in de opsomming een aantal voorbeelden van slimme thuis technologie op een rij:

  • Draadloze luidsprekersystemen
  • Thermostaten
  • Home security & monitoring systemen
  • Rook- / CO-detectoren
  • Verlichting
  • Monitoren voor thuis energieverbruik
  • Deursloten
  • Koelkasten
  • Wasmachines
  • Waterdetectoren
nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *