Home » Blog » Cadeautip: drones voor kinderen

Cadeautip: drones voor kinderen

Drone kinderen smart

Steeds vaker vragen steeds meer kinderen een drone als cadeau voor kerst of hun verjaardag of na het behalen van een goede score op een belangrijke toets. Kleine onbemande vliegtuigjes die je op afstand kunt besturen zijn dagelijks in het nieuws en de omzet van verkoop van drones zelfs verdrievoudigd. Zowel jongens als meisjes willen blijkbaar erg graag leren vliegen met drones of quadcopters. Waar moet je op letten als je een drone voor kinderen koopt? Welke drones zijn geschikt voor de jongeren onder ons? Is ouderlijk toezicht gewenst en welke drones kun je voor minder dan 200 euro kopen? Welke apparaten hebben een goede camera en zijn toch geschikt voor kids?

Kinderen en drones

Sommige drones met camera kunnen snelheden halen van meer dan 30 kilometer per uur en bevatten ook nog eens een groot aantal kleine onderdelen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Veel ouders zien drones of quadcopters als leuk speelgoed voor kinderen, maar vergeten dat het bijvoorbeeld erg gevaarlijk kan zijn als een kind op volle snelheid tegen een object, mens of dier aanvliegt. Voordat je zoon of dochter een ervaren dronepiloot is gaan er uren van training aan vooraf. Als de drone ook een camera heeft, kan het kind (onbewust) bij de buren in de tuin gaan kijken. Dit wil ook nog wel eens de nodige discussie opleveren.

Ouderlijk toezicht

Omdat drones gevaarlijk kunnen zijn als er onvoorzichtig mee om wordt gegaan, is ouderlijk toezicht bij alle niet-volwassenen zeer wenselijk. Via sommige webwinkels in Nederland en België staan er bij enkele drones een adviesleeftijd vanaf 6 jaar, en bij sommigen zelfs vanaf 1 jaar vermeld. Lees voor de aankoop eerst de gebruiksaanwijzing van de fabrikant door. In deze officiële handleiding staat vaak een veel hogere adviesleeftijd vermeld. De goedkoopste drones met camera zijn qua prijs vaak erg voordelig, maar schieten in kwaliteit soms tekort. Deze zijn dus minder geschikt voor kinderen wegens het losschieten van onderdelen en het feit dat ze moeilijker te repareren zijn. De onderstaande drones zijn meer geschikt voor kinderen.

Parrot Rolling Spider met camera

Aanbevolen leeftijd: 14 jaar en ouder. Adviesprijs : €99
De Franse fabrikant Parrot heeft in 2014 de Rolling Spider uitgebracht. Deze drone is van het type quadcopter en valt in de productlijn MiniDrone. Het geheel weegt slechts 0,55 kg. Uniek is dat je met deze drone kunt vliegen, foto’s maken en met hulp van de meegeleverde wielen ook nog eens over de grond kunt rijden. Er zijn zelfs filmpjes te vinden waarop te zien valt dat de Rolling Spider over het plafond van een huis loopt. De MiniDrone wordt bestuurt met hulp van een applicatie die gedownload kan worden voor op de tablet of smartphone. Voordat je dit cadeau geeft aan je kleinzoon, kleindochter of kind, moet je dus goed opletten of hij/zij ook in bezit is van een juiste tablet of smartphone.

Air Hogs Vectron wave

Aanbevolen leeftijd: 12 jaar en ouder. Adviesprijs: €29,99
De Vectron Wave versie 2 van het merk Air Hogs valt eerder onder de noemer UFO dan drones, maar is toch het vermelden waard. De UFO is van het merk Spin Master die de unieke drone gemaakt heeft samen met Air Hogs. Dit vliegende voorwerp wordt aangedreven door één propeller en mag daarom geen quadcopter worden genoemd. Deze worden namelijk met vier propellers aangedreven. Je kunt het apparaat besturen met een controller waar je met je hand in moet knijpen voor de commando’s hoger en lager. Voor het vijftienjarig bestaan van het bedrijf hebben ze de Vectron zelfs de ruimte ingestuurd. Dit is leuk om te laten zien aan kinderen, als ze de Wave 2 als cadeau hebben gehad.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.