Home » Blog » Hoe slimme technologie patiëntenzorg kan verbeteren

Hoe slimme technologie patiëntenzorg kan verbeteren

Smart tech zorg

Slimme technologieën worden op het moment in de zorg al veel ingezet. De gezondheidszorg leent zich perfect voor het testen van nieuwe smart technology. Zo kan het er onder andere voor zorgen dat de communicatie tussen zorginstellingen en de patiënt verbetert en in sommige gevallen zelfs op afstand plaats kan vinden. Communicatietechnologie zal in de zorg voor een flinke omslag gaan zorgen. Vergis je niet: Het is  geen kwestie van ‘of’, maar van ‘wanneer.

Mogelijkheid om te communiceren voor de patiënt

In de gezondheidszorg is er geen generatiekloof in communicatietechnologie omdat het door iedereen wordt gebruikt, of ze het nu opzettelijk of onopzettelijk doen. Communicatietechnologie biedt patiënten echter de mogelijkheid om het tijdstip en de wijze van communicatie te kiezen. Deze communicatiemiddelen helpen de patiënten om deel te nemen, zich te engageren en hun activiteit te vergroten in discussies over gezondheid.

Verbeteren van communicatie en betrokkenheid

Bovendien speelt communicatie een belangrijke rol bij het verbeteren van de gezondheid van de patiënt omdat ze de betrokkenheid van de patiënt vergroten. Of de provider en de patiënt communiceren om mee te doen, mee te doen om deel te nemen of deel te nemen aan activering, hangt af van de kwaliteit van de interactie tussen hen.

Communiceren tussen patiënt en arts

Bovendien kunnen de artsen ook deelnemen aan een geautomatiseerde realtime dialoog door de communicatiemodus zoals IM, interactieve stem, chat, sms en e-mail te kiezen. Daarom helpen de technologieën de gezondheidszorg om hun patiënten op afstand te bewaken met draagbare medische apparaten zonder zelfs maar speciale apparatuur te gebruiken.

Inzet van virtuele assistenten

Het is cruciaal voor communicatietechnologie in de gezondheidszorg om de artsen te helpen en te beheren bij het virtueel behandelen van een patiënt. Sommige platforms bieden een interactief, gecoördineerd en geïntegreerd communicatiesysteem voor de gezondheidszorg door evaluatie voorafgaand aan de opname te bieden, door patiënten voor chirurgie te ontwikkelen en door postoperatieve pijn en medicatie te beheren.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.