Home » Blog » Huisdiercamera’s: Hondencamera en huisdieren in de gaten houden

Huisdiercamera’s: Hondencamera en huisdieren in de gaten houden

Hondencamera huisdiercamera

Katten, honden en andere huisdieren willen wel eens de boel op stelten zetten als je van huis bent. Met een slimme huisdiercamera, smart pet cam of dog camera, kun je jouw huisdieren in de gaten houden. Het zijn kleine beveiligingscamera’s, waarmee je soms ook nog eens kan communiceren met je huisdier. Zit je bijvoorbeeld op je werk en wil je zien wat je hond of kat aan het doen is? In deze blog bekijk ik alles wat te maken heeft met slimme hondencamera’s en huisdiercams. Hoe smart zijn dit soort camera’s eigenlijk?

Wat is een huisdiercamera?

Een huisdiercamera is eigenlijk gewoon een beveiligingscamera. Sommige merken hebben echter een speciale camera ontworpen voor huisdieren. Zo kun je soms communiceren met je hond of kat en zelfs een koekje of wat anders lekkers geven. Een huisdiercamera heeft vaak tweerichtingscommunicatie, waardoor je tegen je huisdier kan praten en jij ook je huisdier kan horen piepen, miauwen of blaffen. Daarnaast stuurt de camera ook bewegingsmeldingen naar je toe als er veel activiteit voor de camera is.

Waar let je op als je een slimme huisdiercamera gaat kopen?

Een huisdiercamera is gelukkig niet enorm duur, al kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Als je een huisdiercamera gaat kopen, let je op de volgende zaken:

Tweerichtingscommunicatie

Veel camera’s voor huisdieren bieden eigenaren de mogelijkheid om met hun huisdieren te communiceren via tweerichtingsaudio en sommige bieden zelfs tweewegs livestreamende video. Hierdoor kan uw huisdier uw stem horen en met u communiceren. Met tweerichtingscommunicatie kunt u altijd inchecken bij uw huisdieren en ze kalmeren met uw stem en of video.

Stuur bewegings- en geluidsmeldingen naar je telefoon

De meeste camera’s voor huisdieren hebben de functionaliteit om meldingen naar uw telefoon te sturen wanneer er activiteit in de buurt wordt gedetecteerd. Sommige camera’s nemen zelfs korte videoclips en sturen deze naar u zodat u ook een beeld krijgt van uw huisdier. Een andere coole waarschuwingsfunctie is ruisdetectie, waarbij waarschuwingen worden verzonden als uw hond blaft, wat aangeeft dat hij of zij iets buiten heeft gehoord. Zodra videoclips zijn vastgelegd, bieden sommige camera’s u de mogelijkheid om ze in de cloud op te slaan.

Leg beelden vast terwijl je weg bent

Houd je harige vriend in de gaten terwijl je aan het werk of op vakantie bent met het vastleggen van beeldmateriaal. Met sommige camera’s voor huisdieren kunt u live beelden bekijken op uw telefoon of opgeslagen in de cloud. Zo kunt u zien wat er thuis gebeurt en krijgt u meer gemoedsrust dat uw huisdier in orde is.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.