Home » Blog » De drie beste slimme stopcontacten op een rij

De drie beste slimme stopcontacten op een rij

Slimme stopcontacten of slimme plugs

Slimme stopcontacten zijn al jarenlang op de markt, alleen waren ze nog niet erg slim. Je kon in het verleden met bijvoorbeeld een tijdsschakelaar bepalen wanneer een apparaat aan of uit moet gaan. Tegenwoordig kan je met slimme stopcontacten (eigenlijk is slimme plug een betere beschrijving) apparaten aan en uitzetten met behulp van een app. Ik heb meerdere modellen bekeken en ben tot een top 3 beste slimme plugs of slimme stopcontacten gekomen!

Wat is een slim stopcontact?

Een slim stopcontact is een slimme stekker die wordt aangestuurd door een app. Met een slimme plug kun je bepalen wanneer een apparaat aan of uit gaat met behulp van een applicatie op je telefoon of tablet. Het is een onderdeel van smart home technologie. Dit soort stopcontacten zijn erg simpel in gebruik. Het is een plug die je gewoon in een stopcontact steekt. Daar plug je vervolgens een apparaat in, dat je op afstand aan of uit wilt zetten. Enkele voorbeelden zijn:

TP-Link Kasa Smart WiFi Plug Mini

De Kasa-lijn van smart home-producten van TP-Link bevat deze ruimtebesparende smart plug. Het werkt met Google Assistant en Alexa van Amazon via uw wifi-netwerk en de Kasa-app (Android en iOS) biedt tal van gedetailleerde opties voor het aanpassen van planning, afwezigheidsmodi en timers.

SmartThings Wi-Fi Smart Plug

Voor slechts $ 18 is deze slimme plug de meest betaalbare op onze lijst. Het is ook de kleinste. Combineer dat met monitoring van energieverbruik en Google Assistant en Amazon Alexa smarts en spraakbesturing, en je hebt een geweldige optie voor je stopcontact of smart home.

TP-Link Kasa Smart W

Deze slimme wifi-stekker wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke app, bewaakt je energieverbruik in kilowattuur (kWh) en werkt met Google Assistant en Amazon Alexa voor spraakopdrachten via je wifi-router en wifi-netwerk.

Het ontwerp van de plug blokkeert de uitgangen erboven of eronder en is niet compatibel met Apple HomeKit. Toch is de Kasa-app van de TP-Link geweldig en krijg je een duidelijk beeld van hoeveel energie je aangesloten apparaat gebruikt. i-Fi-stekker met energiebewaking

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.