Home » Blog » De voordelen van slimme gloeilampen op een rij

De voordelen van slimme gloeilampen op een rij

Slimme gloeilamp voordelen

Slimme verlichting is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. Veel mensen die interesse hebben in smart home technologie en Internet Of Things (IoT), besluiten om te starten met slimme verlichting en slimme gloeilampen. Smart Lightning vinden we zelfs terug bij de IKEA, maar ook in diverse populaire grote online webwinkels. Je kan een slimme gloeilamp eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening of een app op de smartphone. Dit soort smart lightbulbs hebben enorm veel voordelen. In deze blog bekijken we een aantal voordelen van dit soort verlichting.

Wat zijn slimme lampen?

Slimme lampen zijn duurzame LED-lampen die op afstand kunnen worden bediend en aangepast via spraakgestuurde of slimme technologie. Slimme verlichting is vaak verbonden met Alexa, Google Assistant of een andere smart-home-assistent en kan zelfs worden bediend met smart-home-routines. Via slimme assistenten kunnen slimme lampen communiceren met andere slimme apparaten in uw netwerk, zoals apparaten of entertainmentsystemen.

Hoe werken slimme gloeilampen?

Slimme lampen werken op twee manieren:

  1. De lamp maakt verbinding met internet via Wi-Fi
  2. … of via een netwerken middels een ander Bluetooth-apparaat.

Dankzij de connectiviteit van de lampen kunnen gebruikers het licht in- en uitschakelen met stembesturing of smart home-routines, of op afstand via smartphone-apps. Zo hoef je niet meer op te staan ​​om een ​​lichtschakelaar te gebruiken. Met een druk op de knop in een app kun je alle verlichting die is aangesloten bedienen!

De voordelen van slimme verlichting op een rij

In eerste instantie lijken de kosten voor het aanschaffen van dit soort verlichting vrij hoog, maar uiteindelijk biedt het wel enorm veel voordelen. Hieronder zie je een aantal grote voordelen van slimme gloeilampjes. Heb jij er nog meer? Laat gerust een reactie achter onder dit bericht!

  1. Het grootste voordeel is het lage energieverbruik. Dit soort lampen gebruiken speciale spaarlampen of LED-lampen. Sommige slimme gloeilampen verbruiken zelfs tot 90% miner energie dan een traditionele lamp.
  2. Dit soort gloeilampen gaan veel langer mee dan normale lampen. Er is gemeten dat een gemiddelde gloeilamp een levensduur heeft van 750 tot 1900 uur. Een slimme LED-lamp kan zelfs tot 50.000 uur continue meegaan.
  3. Veiligheid: Je kan slimme verlichting kopen waarin speciale bewegingsdetectie zit verwerkt. Hiermee kan je een mooi lichtplan instellen. Als je dan een kamer inloopt, gaat automatisch het licht aan. Ook kun je een melding op je telefoon krijgen als er onverwachte beweging is gedetecteerd in de buurt van een lamp.
  4. Eenvoudig te gebruiken
  5. Het is enorm leuk om kennis te maken met smart home technologie door middel van slimme lampen.
nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.