Home » Blog » Maak je televisie slim met een Chromecast 3 media streamer

Maak je televisie slim met een Chromecast 3 media streamer

Chromecast 3

Al jaren is Chromecast de beste koop voor HD-streaming videospelers, en dat is niet veranderd met het 3rd Generation-model dat in 2018 werd uitgebracht. Als je van elke tv een smart-tv wilt maken die Netflix, Hulu en Videoland kan streamen Video en nog veel meer, dit is de goedkoopste en beste manier om het te doen. Je televisie slim maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Hieronder bekijken we de Chromecast, geven we kort onze mening en delen we onze ervaringen en de ervaringen van bezoekers.

Derde generatie streaming

Chromecast is een product dat zijn tijd echt ver vooruit was. De eerste generatie was al enorm populair en revolutionair, de derde generatie is dat ook nog steeds. Het product is qua model en idee niet veel anders, maar het is nog steeds een enorm relevant product. De derde generatie Chromecast kun je rechtstreeks aansluiten op de HDMI-poort aan de achterkant van de televisie. Het haalt stroom uit de USB-poort en kan vervolgens fungeren als ontvanger voor het streamen van videolinks die vanaf uw telefoon of tablet worden verzonden. Zodra je op de Google Cast knop drukt, die je vindt in vrijwel alle streamingapps, zoals Netflix en Videoland, wordt er een signaal verstuurt naar de Chromecast en je begint direct met streamen

Veel waarde, lage prijs – toch verbeterpunten

Hoewel Chromecast veel waarde biedt voor zijn absurd goedkope prijs van 39 euro, zien wij toch een aantal zaken die kunnen worden verbeterd. Het ontbreken van 4K stream is wat ons betreft het grootste verbeterpunt. Daarvoor heb je de twee keer zo dure Chromecast Ultra , Roku Streaming Stick + of Amazon Fire TV Stick 4K nodig. Zoals we eerder al zeiden, verschilt het ook echt niet zo veel van het 2e generatie streamingapparaat dat – volgens Google zelf – slechts ongeveer 15% langzamer is dan de nieuwste versie.

Verschillen Chromecast 3 met de Chromast Ultra

Het grootste verschil tussen de twee Chromecasts zit volledig in de prestaties. De normale Chromecast draait volledig op 1080p-streaming. De Ultra-versie streamt op 4K. Als je bijvoorbeeld een 4K-televisie hebt, is dat wellicht wel erg fijn. Veel echt grote andere verschillen hebben wij niet kunnen ontdekken. Zelfs tussen de Chromecast 2 en 3 zit erg weinig verschil, behalve onder andere een snelheidsverbetering van 15%.

Ondersteuning

De nieuwe Chromecast H.264 1080p, H.264 720 x 480, MPEG-4, VP8-video en AAC-LC, AC3, eAC3 (Dolby Digital Plus), FLAC , MP3, PCM / WAV, Vorbis-audiobestanden.

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia Commons onder het Creative Commons license- Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.