Home ¬Ľ Blog ¬Ľ Deurbel met camera kopen: uitgebreide keuzehulp met reviews

Deurbel met camera kopen: uitgebreide keuzehulp met reviews

Deurbel met camera

Wil je een videodeurbel kopen? Dan zit je hier goed! Hieronder lees je een uitgebreide keuzehulp. Eerst lees je een uitleg over het begrip deurbel met camera. Daarna bekijk je direct onze favoriete deurbellen. Ook lees je in dit artikel waar je op moet letten als je een slimme deurbel gaat kopen. Zo leggen we de verschillen uit tussen een deurbel zonder abonnement en met een abonnement. Je leert tevens over de begrippen terugkijkfunctie, bewegingsmeldingen en tweewegcommunicatie.

Wat is een videodeurbel?

Heel kort gezegd: een videodeurbel is een deurbel met een ingebouwde camera. Het is een stukje smart technologie. Je hangt een deurbel met camera bij de deur. Monteren kan draadloos of op de bestaande bedrading. De deurbel staat in verbinding met het internetnetwerk. Via een app kan je live meekijken met de deurbel met camera. In het apparaat zit ook een speaker en microfoon gebouwd. Hiermee kan je communiceren met de persoon voor de deur. Dit doe je via de app. De meeste modellen videodeurbellen zijn voorzien van een bewegingsdetector met nachtzicht. Bekende merken zijn Ring, Foscam, Nest en Eufy. Per merk en model verschilt het of je een maandelijks abonnement moet afnemen om alle functies van de deurbel met camera te kunnen gebruiken.

Wist je dat: Een deurbel met camera wordt ook wel een video deurbel, slimme deurbel en videodeurbel genoemd. Soms noemt met het ook een Ring video deurbel. Ring is echter een merk van smart deurbellen en geen categorienaam.

Onze twee favoriete deurbellen van dit moment

Normaal gesproken kiezen wij in onze keuzegidsen één model uit als favoriet. Voor de keuzehulp van de deurbel met camera hebben we een uitzondering gemaakt. Het maakt namelijk een behoorlijk verschil of je een deurbel wilt kopen met of zonder abonnement.

Beste deurbel zonder abonnement: Eufy deurbel

De Eufy deurbel is een deurbel met camera die je zonder abonnement kan gebruiken. Beelden worden namelijk lokaal opgeslagen op de Eufy Homebase 2. De deurbel maakt beelden op 2K videokwaliteit en kun je zowel draadloos als op de huidige bedrading monteren.

Beste deurbel met abonnement: Ring Video Deurbel Pro 2

De Ring Video Deurbel Pro 2 blinkt in alles uit. Het is een van de weinige deurbellen met camera die de persoon voor de deur in kaart brengt van top tot teen. Het is een bedrade deurbel. Het monteren is dus even lastig. Je hebt daarna geen gedoe meer met het opladen van batterijen, zoals je bij de bovenstaande Eufy deurbel nog wel hebt.

Je kan de pakketbezorger eenvoudig instructies geven via de deurbel als je niet thuis bent. Bron: https://nl-nl.ring.com/pages/press

Waar let je op als je een videodeurbel gaat kopen?

Voor veel mensen is een videodeurbel een van de eerste dingen op het gebied van smart technologie in huis. Sommige mensen hebben al een slim boxje, zoals de Google Nest Audio of een slimme beveiligingscamera in huis. De deurbel met camera is echter een geheel ander en nieuw product. Voordat je een deurbel met camera kopen gaat, is het handig om op de onderstaande punten te letten.

Met of zonder abonnement

Voor sommige deurbellen moet je een maandelijks abonnement afsluiten om alle functies te kunnen gebruiken. Het voordeel is dat je dan beelden eenvoudig kan terugkijken, opslaan en delen vanuit de cloud. Ook is een abonnement vaak niet duur. Voor een los apparaat betaal je ongeveer 3 √° 4 euro per maand. Hier zit dan ook cloudopslag van beelden bij die de deurbel maakt. Nadeel is wel dat je er wel maandelijks voor moet blijven betalen. Dit hoeft niet bij de Eufy deurbel, wel bij deurbellen met camera van de merken Ring en Nest.

Lees ook:

Draadloos of op de huidige bedrading

Voordat je de deurbel koopt, is het handig om af te vragen of je een deurbel wilt monteren op de bestaande bedrading van de huidige bel of dat je een draadloos model wilt. Het voordeel van draadloos is dat het monteren erg eenvoudig is. Je hebt geen gedoe met draden en je hebt geen monteur nodig. Het nadeel is dat je de batterij eens in de zoveel tijd (verschilt per model) moet opladen. Een deurbel op de bestaande bedrading monteren is tijdens het monteren vrij lastig. Helemaal als je weinig tot geen kennis hebt van elektriciteit. Als het eenmaal hangt, heb je er echter geen omkijken naar.

In de onderstaande video zie je een voorbeeld van hoe je de Ring Doorbell Pro 2 monteert op de huidige bedrading.

Budget

Een videodeurbel kopen kan voor weinig geld. Er zijn diverse modellen te koop voor onder de 100 euro van prima kwaliteit. Onze favoriete deurbel van dit moment kost iets minder dan 150 euro. Bepaal van tevoren goed het budget. Hoeveel geld wil je uitgeven aan de deurbel? Wil je eenmalig geld uitgeven of daarnaast ook een abonnement afsluiten? Ben je op zoek naar een goedkope deurbel met camera? Bekijk dan de lijst hieronder. Dit zijn deurbellen onder de 100 euro die door ons positief zijn getest. Het gaat hier om allerlei soorten smart deurbellen, zowel met batterij als bedraad en met of zonder abonnement. Klik op de Bekijk-button voor meer informatie.

Tip: bij aanbieders zoals bol.com worden soms ook deurbellen verkocht voor onder de 50 euro van onbekende merken. Het gaat hier meestal om deurbellen die rechtstreeks van AliExpress of Alibaba komen, zoals je in dit artikel goed kan lezen.

Terugkijkfunctie

Een terugkijkfunctie betekent dat je de beelden die de camera van de videodeurbel maakt kan terugkijken via de app. Zo kun je gemiste gebeurtenissen terugkijken en zie je precies wie er voor de deur heeft gestaan. Bij het ene model werkt dit via de cloud, bij het andere model via een lokale opslag. Bepaal voor jezelf wat jij het meest prettig vindt.

Terugspreekfunctie

Vrijwel alle deurbellen met camera hebben een terugspreekfunctie. Dit wordt ook wel tweewegcommunicatie genoemd. Je kan met de persoon voor de deur communiceren. Er zijn goedkope deurbellen te koop waarbij er geen tweewegcommnicatie is en waar je alleen het geluid van de persoon voor de deur wordt opgenomen. Wij raden aan om een deurbel te kopen waarbij je ook tegen de persoon kan praten, waar je ook bent ter wereld.

Koppelen aan jouw smart home

Heb je al een aantal artikelen in huis van bijvoorbeeld Eufy? Zoals een HomeBase 2 met Eufy indoor camera 2k? Dan kies je eerder voor een Eufy deurbel. Heb je al een netwerk met veel Google Nest artikelen? Dan kies je eerder voor een Nest-deurbel, zodat deze perfect in het Nest Protect abonnement past. Per model kan het verschillen waarop je het aan kan sluiten. In de specificaties van de diverse deurbellen vindt je altijd terug of deze geschikt is voor bijvoorbeeld Amazon Alexa of Google Assistant.

Als je alle smart producten van één merk kiest, kan je dit vaak eenvoudig via één app bedienen.

Woordenboek

Als je een deurbel met camera kopen gaat, dan kom je veel termen tegen. Misschien ben je met sommige termen al bekend, maar zijn andere termen weer helemaal nieuw voor je. Hieronder lees je de uitleg van enkele veelvoorkomende termen waar je mee te maken krijgt als je een deurbel met camera gaat uitzoeken.

  • Chime: Een Chime wordt ook wel gong genoemd. Dit is een extra belsignaal voor binnen. Het is een los kastje wat je op een plek hangt waar je de bel ook wilt horen als er iemand voor de deur staat. Je leest er hier meer over.
  • Terugspreekfunctie / tweewegcommunicatie / Twee-weg spraak: Als een deurbel met camera deze functie heeft, kan de persoon voor de deur tegen jou praten en jij tegen de persoon voor de deur.
  • IP-certificering: De mate van waterdichtheid van de deurbel.  Je leest er in het volgende uitgelichte kader meer over.
  • Kijkhoek: Hoeveel je kan zien met de camera. Een grote kijkhoek zorgt ervoor dat er meer in beeld komt. Sommige camera‚Äôs, zoals de Ring deurbel Pro 2, hebben een top tot teen kijkhoek.
  • Nachtmodus / infraroodfunctie: Een videodeurbel kan vaak ook opnames maken in het donker. Dankzij de nachtmodus zie je ook wie er voor de deur staat als het donker is. Vaak staat in de specificaties hoeveel meter nachtzicht of infrarood zicht er is.
  • Opslagmogelijkheden: Een video deurbel kan beelden op verschillende manieren opslaan, zoals SD-kaart, Cloud, NAS, Lokaal etc.
  • Wired: Zie je dit in de productnaam of specificaties staan? Dan is het een video deurbell die je op de huidige bedrading aansluit.
  • Wireless: Een deurbel met camera die je wireless kan gebruiken moet je eens in de zoveel tijd (afhankelijk van het aantal opnames en de kwaliteit van de batterij) opladen. Wireless staat voor Draadloos.

Goed om te weten: IP67 en IP68 zijn de hoogste IP-certificeringen. Deurbellen worden vaak ingedeeld vanaf IP44. Hoe hoger het getal, des te beter de waterdichtheid.

Alle deurbellen met daarbij onze review

Hieronder vind je een overzicht van alle deurbellen met camera die wij hebben bekeken en uitgetest. Per deurbel zie je onze review en beoordeling. Via de aanbieding-knop ga je direct naar de webwinkel toe. Als je op de afbeelding of producttitel klkt, lees je meer informatie op onze website over de desbetreffende smart doorbell.

Veelgestelde vragen over de deurbel met camera

In een eerder artikel hebben we al de 5 meest gestelde vragen over de deurbel met camera beantwoord. Hieronder zie je een kleine selectie van de vragen met daarbij onze antwoorden.

Wat is de beste deurbel?

De beste deurbel van 2022 volgens onze redactie is de Eufy Deurbel, die je hier goedkoop kan kopen.  Deze deurbel kan je zowel draadloos als bedraad monteren. Je hebt geen abonnement nodig om deze video deurbel met camera te gebruiken!

Wat zijn bekende merken van videodeurbellen?

Er worden tegenwoordig een hoop deurbellen verkocht van onbekende merken. Niet alle merken zijn even betrouwbaar hebben wij gemerkt tijdens onze testen. Wij zijn zelf fan van de merken Ring, Nest, Eufy en Foscam.

Bron afbeeldingen: Ring press kit -> https://nl-nl.ring.com/pages/press

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.