Home » Blog » Review: Ring Video Deurbel 2 – Onze ervaring met de Ring 2 slimme deurbel

Review: Ring Video Deurbel 2 – Onze ervaring met de Ring 2 slimme deurbel

antonina-bukowska-PpwqEpJ9UaQ-unsplash

De Ring 2 deurbel is – erg verrassend – de opvolger van de Ring Video 1 deurbel. Deze deurbel wordt ook wel de nieuwe generatie genoemd en staat in menig toplijst op één in 2020. Het merk Ring heeft een flinke vinger in de pap als het gaat om slimme deurbellen met een camera. Wij hebben de Ring 2 deurbel uitvoerig getest voor deze review. Onze ervaring met de Ring Video 2 zie je hieronder. Ben je er zelf nog niet helemaal over uit welke smart doorbell je uiteindelijk wilt kopen? Dan kun je onze gids met daarin waar je op moet letten bij een aanschaf van een slimme deurbel. De onderstaande review is onze eigen ervaring met het apparaat. Korte preview: Wij zijn fan, maar zien ook wel verbeterpunten.

Wat is de Ring Video Deurbel 2?

De Ring Video Deurbel 2 wordt in het Engels ook wel Ring Video Doorbel 2 genoemd. Het is een beveiligingscamera en deurbel wat verbonden is met Wifi. Kort samengevat: De Ring 2 is een slimme deurbel met ingebouwde camera. Als er iemand aanbelt, wordt het signaal verzonden naar de Amazon/Ring-servers, die het signaal weer doorzenden naar jouw smartphone of tablet. Zo zie je bijna live wie er bij jou voor de deur staat. Deze deurbel heeft een audio signaal dat twee kanten op gaat, waardoor communicatie met de persoon aan de deur mogelijk is. Ring is een merk/onderdeel van het bedrijf Amazon. Het artikel wordt verkocht bij meerdere Nederlandse en Belgische webwinkels, zoals Bol.com en Coolblue en is de opvolger van de Ring Video Doorbell 1.

Ontwerp en installatie van de deurbel

Het eerste wat ons opvalt bij het uitpakken is het ontwerp van de deurbel. Het apparaat ziet er strak en goed uit. Je kan zelf kiezen of je de grijze of zilveren voorplaat gebruikt. Je kan dit eventueel ook nog eens afwisselen. Qua formaat is de Ring Video Doorbell 2 zeker niet klein, waardoor je het niet eenvoudig kan installeren op een kleinere deurpost. Het ophangen en installeren gaat niet altijd eenvoudig. Dit is echter afhankelijk van de persoon die het ophangt. Wij zijn hier vrij handig in, maar veel mensen zullen hier wellicht hulp voor moeten inschakelen. Je kan de slimme deurbel aansluiten op de huidige bedrading van de deurbel of kiezen om een nieuw draadje te trekken. Klinkt misschien niet erg eenvoudig, maar het is in principe niet veel lastiger dan het installeren van een normale deurbel- alleen moet je met de Ring deurbellen nog wel eerst verbinding maken met het internet om de bel goed te kunnen gebruiken.

De Ring Video Doorbell 2 in gebruik

In het dagelijks gebruik is de slimme deurbel prima en voldoet het volledig aan de beschrijving van de fabrikant. Zodra je – eindelijk – de deurbel hebt gekoppeld aan jouw smart home systeem of aan een enkele smartphone, kun je de deurbel gebruiken zonder problemen. Het koppelen werkte bij ons niet heel soepel, waardoor we toch een uur extra kwijt waren om de slimme bel in te stellen. Na het instellen werkt alles prima en is het bedienen erg eenvoudig. Als iemand op de bel drukt, krijg je een melding op je telefoon en krijg je een aantal opties. Ben je bijvoorbeeld niet thuis? Dan kun je tegen de persoon voor de deur praten. Het apparaat heeft bewegingsregistratie en kan een video-opname starten wanneer jij het wil, of wanneer er beweging is voor de camera. Deze opties kun je zelf eenvoudig aanpassen in de app.

365smart oordeel

De Ring Video Doorbell 2 is een van de beste slimme deurbellen die je op het moment kan kopen. Het instellen en installeren vergt wat meer tijd, maar als je het apparaat uiteindelijk in gebruik hebt genomen, is het een simpel systeem.

Hoofdafbeelding: Photo by Antonina Bukowska on Unsplash

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.