Home » Blog » Hoe je een slimme kinderkamer voor jouw baby kunt maken!

Hoe je een slimme kinderkamer voor jouw baby kunt maken!

Smart babykamer slimme kinderkamer

Tegenwoordig kun je bijna alles in je huis ‘slim maken’. Zo ook de kinderkamer en babykamer. Een slimme kinderkamer heeft veel voordelen, voor zowel jezelf als het kind / de baby. Het maakt je leven als ouder(s) een heel stuk eenvoudiger. Wat denk je bijvoorbeeld van een slimme babyfoon, gekoppelde verlichting, rustgevende apparaten waardoor je kind sneller en beter kan slapen en een slimme luiersensor? Dit lijkt misschien allemaal verre toekomstmuziek, maar je kan het echt al nu kopen. Een slimme kinderkamer, hoe doe je dat precies? Aan de hand van een aantal leuke smart home producten leggen we uit hoe je de babykamer slim kan maken.

Slimme monitoren voor baby’s

Ouders willen graag dat hun kind alleen slaapt, maar sommige ouders worden al nerveus van het idee alleen al. Heeft het kind het niet te koud of te warm? Ademen ze wel goed? Zit er geen monster onder het bed? Met een slimme babyfoon of slimme monitor voor kinderen hoef je je geen zorgen te maken over deze problemen. Je kan een smart babyfoon kopen in verschillende soorten en maten, zowel bekabeld als draadloos, met of zonder live videostream en met gezondheidsstatistieken-tracking, zoals ademhaling, hartslag en omstandigheden in de kamer. Sommige Wi-Fi babyfoons kunnen aangesloten worden op je smartphone, waardoor je gewoon met je kind kan praten! Er zijn zelfs slimme babyfoons die de luchtvochtigheid en slaappatronen van jouw baby kunnen volgen. Je kan dit dan overzichtelijk in een app bekijken!

Slimme (nacht)verlichting op de kinderkamer

Een baby houdt zich nog niet aan een normaal dag- en nachtritme. Gebroken nachten horen er eenmaal bij. Slimme lampjes kunnen dit leed iets verzachten. Je kan met een app de verlichting aanzetten in de kinderkamer op elke gewenste intensiteit. Zo hoef je nooit meer in het donker te zoeken naar het lichtknopje. Ook kun je het nachtlampje op een lage intensiteit aan laten staan en via de app uitzetten als het kind in slaap is gevallen. Sommige nachtlampjes en slimme verlichtingsapparaten kunnen ook geluid en licht met elkaar combineren, wat weer kan helpen bij het in slaap vallen van de baby!

Slimme babywiegjes

Slaapt je kind te weinig? Dan is de kans groot dat ook jij geen goede nachtrust krijgt. Het maken van een perfecte slaapomgeving voor de baby is voor de meeste ouders dan ook echt essentieel. Er zijn veel gave producten te koop die je daarbij kunnen helpen. Een slimme wieg, zoals de Snoo of 4moms MamaRoo bieden uitkomst. Deze wiegjes kunnen talloze belangrijke statistieken doorgeven via een app, zodat je altijd alle slaapstatistieken kan teruglezen.

Smart luiers en vochtsensoren

Soms denken wij ook wel eens: Bestaat dat echt? De smart luier is zo’n geval. In eerste instantie dachten wij dat dit niet nodig zou zijn of dat dit het zoveelste product is wat ‘smart wordt gemaakt’, omdat het een trend is. Toch – bij nader inzien – zijn slimme luiers wel heel interessant. Zo laat een slimme vochtsenssor weten wanneer het tijd is om de baby te verschonen, kan een luierweger de ontlasting van het kind wegen, en je zo laten weten of het kind voldoende eet en kan een aankleedkussen / luier-verschoon-tafel de groei van het kind volgen.

Smart thermometers voor baby’s en jonge kinderen

Als ouders zouden we graag willen dat onze baby ons konden vertellen wanneer ze zich niet lekker voelen. Toch kunnen wij de babykreten helaas niet helemaal ontcijferen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig vertrouwen op moderne technologie, waarmee je eenvoudig symptomen op kan sporen. Een slimme thermometer kan dan uitkomst bieden. Je kan de temperatuur opmeten, bewaren in de app en krijgt zelfs aanbevelingen als er iets mis (of juist goed) is.

Veelgestelde vragen over de slimme babykamer

Over dit artikel krijgen we regelmatig vragen. Wij hebben een aantal vragen en antwoorden hieronder gebundeld.

🤓Ik ben niet technisch onderlegd. Kan ik wel een slimme babykamer maken?

Ja, dat kan zeker! Vrijwel alle slimme apparaten kun je gebruiken in combinatie met je telefoon en zijn enorm gebruiksvriendelijk. Je download gewoon de bijbehorende applicatie en volgt de stappen op het scherm. Zo wordt het apparaat snel een eenvoudig aan jouw telefoon gekoppeld, zonder dat je hier zelf veel moeite voor hoeft te doen.

🔌Met welk apparaat moet ik beginnen om een ​​slimme kinderkamer te maken?

Dit hangt af van de apparaten die je nu al hebt. Heb je nog niets en ben je je aan het voorbereiden op de komst van de baby? Dan raden we aan om te starten met een slimme babyfoon met camera en tweeweg communicatie.

📷Kan je een Nest Cam gebruiken als babyfoon?

De Google Nest Cam is eigenlijk niet oorspronkelijk bedoelt als babyfoon, maar is hier wel prima geschikt voor. Als je echter tweerichtingscommunicatie wilt, zit je wel vast aan een maandelijks abonnement.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.