Home » Blog » Waar let je op als een slimme deurbel gaat kopen?

Waar let je op als een slimme deurbel gaat kopen?

Slimme deurbel kopen waar let je op

Als je op zoek bent naar een slimme deurbel, kun je willekeurig een merkloos apparaat van een veilingwebsite kopen voor weinig geld. Je kan jezelf ook goed inlezen en verschillende merken, modellen en prijsklassen vergelijken met elkaar. Wij kiezen vaak voor de tweede optie. Goedkope merkloze slimme deurbellen geven – uit eigen ervaring –  vaak meer kopzorgen. Connectiviteit is niet goed, verbinding valt weg of de camera werkt niet. Als je een smart doorbell wilt kopen; kun je op de volgende zaken letten. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde koop doet!

Functionaliteit en een doel bepalen

Slimme deurbellen komen écht in veel soorten en maten. Wil je bijvoorbeeld een slimme deurbel met of zonder camera? Vind je het belangrijk dat je meerdere apparaten aan kan sluiten op de deurbel, of wil je dat er één apparaat is dat het geheel kan bedienen? Wil je de bel ook met spraak kunnen besturen? Open eens een website zoals Bol.com en klik een aantal producten aan. Zo krijg je een goed beeld van de diverse functies die mogelijk zijn. Bepaal daarna voor jezelf een helder doel (wat zoek je in de smart deurbel) en een budget.

Installatie

Sommige deurbellen kun je zelf eenvoudig ophangen en installeren, maar voor het installeren van veel modellen moet je wellicht hulp inschakelen. Sommigen kunnen gewoon op het huidige draadje van de bestaande deurbel worden aangesloten, maar anderen hebben een nieuw systeem nodig om te kunnen werken. Bedenk dus goed of je iemand kent die zoiets zou kunnen uitvoeren, of kies voor een systeem dat je zelf kan instelleren.

Kwaliteit van de camera en video

Tegenwoordig zijn de meeste camera’s van goede kwaliteit. Sterker nog; de meeste camera’s van slimme deurbellen hebben een minimale resolutie van 720p. Toch zien we soms nog enkele uitzonderingen, waardoor de videokwaliteit erg laag is. Let goed op de kwaliteit van de video. Het liefste wil je een camera hebben die een resolutie van 720p of hoger biedt. Natuurlijk is dit nog wel afhankelijk van de manier waarop de video verwerkt wordt en een aantal andere factoren. Toch is 720p of hoger vaak wel een goede regel als je een slimme deurbel kopen gaat.

Video-opslag; waar slaat de slimme deurbel de bestanden op?

De video’s die worden opgenomen met de slimme deurbel moeten ergens worden opgeslagen. Vaak gebeurt dit op een lokaal toestel of in de cloud. Let goed waar een slimme deurbel de video’s opslaat. Er zijn namelijk enkele types bekend waarbij je verplicht bent om een abonnement te nemen op een specifieke cloud service om bestanden op te mogen slaan. Vaak is het geen probleem, maar toch handig om te kijken waar bestanden opgeslagen kunnen worden! Je kan het apparaat ook vaak aansluiten op een eigen smart home netwerk!

Batterijleven

Een draadloze deurbel behoort tot de mogelijkheden. Deze zijn eenvoudig te installeren en hoeven niet te worden aangesloten op bijvoorbeeld het draadje van de oude deurbel. Je hebt dan wel te maken met een batterij. Bekijk in de specificaties goed de accuduur / batterijduur van het apparaat. Je wilt natuurlijk niet elke dag de deurbel in de oplader zetten of de batterijen hoeven te verwisselen!

Deurbel met of zonder verlichting kopen

Infrarood is de meest voorkomende vorm van nigh vision voor videodeurbellen en beveiligingscamera’s. Maar het zorgt er wel voor dat je in de nacht zwart-witafbeeldingen krijgt. Wil je liever goede kwaliteit in kleur, dan heb je een deurbel met verlichting nodig.

Detectie voor beweging

Als je een deurbel koopt uit veiligheidsoverwegingen, dan kies je vaak eerder voor een model met bewegingsdetectie. Dit type smart deurbellen beginnen met opnemen zodra er beweging wordt gedetecteerd en sturen je een waarschuwing. Zo hoef je niet te wachten tot iemand aanbelt. Je weet al veel eerder als er iemand bij jou op de stoep staat!

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.