Home » Blog » Alles over slimme grasmaaiers en robotgrasmaaiers

Alles over slimme grasmaaiers en robotgrasmaaiers

Slimme grasmaaier

Volgens een recent onderzoek in Amerika zijn mensen ongeveer 2 maanden van hun hele leven kwijt aan het maaien van hun gazon. In het verleden was het enige alternatief om een tuinman in te huren, die je kon helpen met het maaien van het gras. Tegenwoordig kun je vertrouwen op de nieuwste techniek. Je koopt gewoon een slimme grasmaaier of een robotgrasmaaier en je kan zelf achterover leunen in de zon, terwijl je gras gewoon gemaaid wordt. Er zijn veel soorten grasmaaiers beschikbaar in Nederland en België. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over slimme grasmaaiers.

Wat is een slimme grasmaaier?

Een slimme grasmaaier wordt ook wel een smart lawn mower genoemd of smart grasmaaier. Een robot grasmaaier is een autonome robot gebruikt om het gras te maaien. Een typische robotmaaier (in het bijzonder modellen van eerdere generaties) vereisten nog dat de gebruiker een grensdraad rond het gazon aanlegde. De robot gebruikt deze draad om de grens van het te maaien gebied te lokaliseren en in sommige gevallen om een ​​oplaaddok te lokaliseren.

Robotmaaiers worden steeds geavanceerder, koppelen zichzelf aan en sommige bevatten indien nodig regensensoren , waardoor menselijke interactie bijna wordt geëlimineerd. De markt van dit soort grasmaaiers is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit soort apparaten zijn met een beetje hulp van smart home technologie ook slim gemaakt waardoor je het apparaat kan aansturen vanuit huis met een app op de smartphone. Je kan een slimme grasmaaier ook aansluiten op je hele smart home center, waardoor het een onderdeel wordt van jouw smart home!

Veiligheid staat voorop

Zoals je wel zou verwachten hebben robotmaaiers te maken met enorm veel veiligheidsvoorschriften. Deze gevaarlijke apparaten werken zonder toezicht en bevatten vlijmscherpe messen. Slimme grasmaaiers zijn daarom voorzien van enorm veel handige snufjes om de veiligheid te garanderen. Zo hebben ze speciale sensoren, waardoor ze weten waar ze zich bevinden en dat ze niet ergens hard tegen aan botsen, of herhaaldelijk proberen over een grote steen te rijden. Als ze tegen een voorwerp botsen, keren ze om, draaien ze om en gaan ze in een andere richting.

Verzonken messen

De messen van een robotmaaier, in tegenstelling tot een standaardmaaier, erg klein en ontworpen om alleen gras te maaien. Verder stoppen de messen automatisch als de maaier wordt opgetild of gekanteld. De messen zijn ook verzonken, weg van de randen van de maaier, waardoor het veel moeilijker is om door een mes te worden gesneden als iemand per ongeluk zijn voet onder de maaier steekt terwijl hij loopt.

Langere batterijduur van de slimme grasmaaier

De kleine, vlijmscherpe mesjes dragen ook bij aan een langere batterijduur; net als het zelf instellen van een geschikt maaischema voor het gras voor jouw huis. Een typische huiseigenaar maait één keer per week zijn gazon. Robotmaaiers zijn ontworpen om veel vaker te maaien. Vaker maaien betekent dat elke snede minder grasgroei hoeft te verwijderen. Iedereen die heeft geprobeerd een gazon te maaien na een week vakantie te hebben gemist, heeft ontdekt dat het extra lange gras veel meer moeite kost om te maaien. Door vaker te maaien, wordt de levensduur van de batterij bespaard en kan de robotmaaier meer van het gazon maaien tussen oplaadcycli.

Diefstal wordt voorkomen

Slimme grasmaaiers hebben ook functies om diefstal te voorkomen. Deze variëren van het vereisen van een pincode om de maaier te bedienen tot een ingebouwde GPS waarmee de locatie van de maaier kan worden gevolgd.

Slimme grasmaaiers kopen

Je kan diverse slimme grasmaaiers kopen in de Nederlandse winkels, zoals Bol.com en Coolblue. Ook in diverse tuincentra zien wij dit soort grasmaaiers steeds meer terug.

nv-author-image

Op 365smart.nl lees je allerlei informatie over smart (home) producten. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.